Politie Limburg-Zuid

Hennepkwekerijen

Maastricht 23-10-2003 - Bij controle op woensdagmiddag 23 oktober 2003 in een pand aan de Sandersweg in Maastricht vond de politie een hennepkwekerij met totaal zon 650 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren, afzuigapparatuur, koolstoffilters etc., in beslag genomen.

Daarnaast kreeg de politie aanwijzingen dat met de stroomvoorziening iets niet klopte waarop de politie Nutsbedrijven Maastricht inschakelde. Die hebben de electriciteits- en gasvoorziening afgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in, ondermeer ook van wie precies de hennepkwekerij is.

Vanmorgen, donderdagmorgen vond de politie bij controle in een loods op een perceel aan de Akersteenweg in Maastricht eveneens een hennepkwekerij. Die bestond uit ongeveer 1.360 hennepplanten. Ook deze hennepkwekerij werd ontmanteld en alle hennepplanten werden samen met de aangetroffen apparatuur (groeilampen, transformatoren, afzuiginstallaties, koolstoffilters etc.) in beslag genomen. Omdat de politie vermoedens kreeg dat er met de electriciteitsvoorziening iets niet klopte, werd Essent ingeschakeld. De politie stelt een nader onderzoek in.