Politie Limburg-Zuid

2 Hennepkwekerijen aangetroffen

Sittard-Geleen-Born/Urmond 23-10-2003 - De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een van illegale hennepkweek verdachte man uit Sittard-Geleen-Born bekeurd met een boete van 2.520,-- Euro. Bij controle woensdagmiddag 22 oktober 2003 van een woning aan de Romeinseweg in Sittard vond de politie in slaapkamers een hennepkwekerij met totaal ongeveer 280 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur in beslag genomen.

Omdat de politie vermoedens kreeg dat er met electriciteitsvoorziening iets niet klopte, werd Essent ingeschakeld. Die heeft de electriciteitsvoorziening in het pand afgesloten. Voor het geval de verdachte de bekeuring/boete niet wil/kan betalen, kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen.

Bij controle woensdagmiddag 22 oktober 2003 in een woning aan de Torenstraat in Urmond vond de politie een hennepkwekerij met totaal ongeveer 300, bijna oogstrijpe hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur in beslag genomen / opgeruimd. Er was niemand thuis. De politie stelt een nader onderzoek in.