Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 23-10-2003 - 15.10 uur

Hennepkwekerij ontmanteld
Heiloo - Akersloot, woensdag 22 oktober 2003.
Op woensdag werd een onderzoek ingesteld in een pand aan de Handelsweg in Heiloo. Hier werd een hennepplantage aangetroffen die inmiddels ontmanteld was. In het pand werden 350 plantenbakken, assimilatielampen, filters, pompen en dergelijke aangetroffen. De planten bleken echter te zijn afgenipt. De apparatuur werd in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau. De Nuon constateerde bovendien dat er sprake was geweest van diefstal van elektriciteit. Buiten de elektriciteitsmeter om was er stroom afgenomen. De eigenaar van het pand, een 34-jarige man uit Akersloot krijgt een naheffing van 17.000.
Vervolgens werd een onderzoek ingesteld in een bedrijfspand aan de Boekel in Akersloot dat tevens eigendom is van de verdachte. In de kelder werd, achter een stapel dozen, een geheime ruimte aangetroffen waar een hennepplantage in werking was. In een ruimte van 3 bij 11 meter werden ruim 350 hennepplanten aangetroffen met de benodigde apparatuur. De planten en de apparaten werden, met toestemming van de eigenaar, direct vernietigd.

Inbraak in winkels
Heiloo, donderdag 23 oktober 2003.
Op donderdagmorgen werd tussen 03.25 en 04.25 uur ingebroken in een warenhuis aan de Heerenweg te Heiloo. De daders kwamen binnen door een kei door een winkelraam te gooien. Een stellingkast die vlak bij het raam stond werd grotendeels leeggeroofd. Uit de winkel verdwenen Playmobil speelgoed, radio/cd spelers en frituurpannen. Ook werd er ingebroken in een kledingzaak aan de Stationsweg. Hier werd ook een steen door een winkelruit gegooid. Uit deze zaak werden spijkerjasjes, lederen jasjes en dameskleding ontvreemd.

Diefstal auto
Alkmaar, donderdag 23 oktober 2003.
Tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 06.00 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Melis Stokelaan in Alkmaar. De auto stond geparkeerd in een garage. Toen de eigenaresse op donderdagmorgen bij de garage kwam, bleek de deur te zijn geforceerd. De auto was verdwenen. Het gaat hier om een zwarte Ford Fiesta met kenteken TH-TX-31. De auto is rondom voorzien van een opvallende blauwe sierstrip, is voorzien van blauwe ruitenwisserspoilers en heeft aan de achterzijde een kleine - en een grote spoiler.