Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 23-10-2003 - 15.10 uur

Fietser voor trein
Grootebroek, woensdag 22 oktober 2003.
Op woensdagmiddag fietste een 17-jarige jongen uit Bovenkarspel over het fietspad aan de linkerzijde van de Middend in Grootebroek. Hij zag, dat de spoorbomen bij de spoorwegovergang dicht gingen. Omdat hij een trein op het perron stil zag staan, fietste hij door. Hierbij had hij niet gezien dan vanuit de richting Hoorn juist een trein aan kwam rijden. De trein botste tegen de fietser aan, die hierdoor in de berm werd geworpen. De jongen werd per ambulance overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn waar een hersenschudding en een kneuzing aan zijn rug werd geconstateerd. De jongen werd een nacht ter observatie opgenomen.

Diefstal buitenboordmotor
Grootebroek, woensdag 23 oktober 2003.
Tussen maandag 16.00 uur en woensdag 10.00 uur werd vanaf een visboot een buitenboordmotor ontvreemd. De boot (een groene open boot met een lengte van 5.40 meter) lag afgemeerd langs de Wijzend in Grootebroek. De ontvreemdde motor was een Mercury 10pk kortstaart. De motor had met een slot vastgezeten.

Verkeerscontrole
Obdam, woensdag 22 oktober 2003.
Op woensdagmiddag werd een korte verkeerscontrole gehouden op de Dorpsstraat in Obdam. Hierbij werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een veiligheidsgordel (voor - en achterin de auto) en het niet-handsfree bellen.
Hoorn, donderdag 23 oktober 2003.
Op donderdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op het Keern in Hoorn. Zes fietsers kregen een bekeuring omdat de verlichting defect was. Een bromfietser kreeg een boete omdat hij geen helm droeg.

Inbraak in bedrijfspand
Enkhuizen, woensdag 22 oktober 2003.
Op woensdagavond omstreeks 21.00 uur werd een inbraak ontdekt in een drukkerij aan de Dolfijn te Enkhuizen. De daders zijn mogelijk binnengekomen door een kantelraam te forceren. Ook de toegangsdeur tot het pand was geforceerd. Uit het bedrijf werd computerapparatuur ontvreemd. Ook werd rond dezelfde tijd ingebroken in een bedrijfspand aan het Westeinde in Enkhuizen. De daders kwamen hier binnen door een toegangsdeur te forceren. Voor zover bekend, wordt uit dit pand niets vermist. Tijdens de inbraak waren werknemers op de bovenverdieping aan het werk.
Zwaag, woensdag 22 oktober 2003.
Op woensdagavond omstreeks 23.45 uur werd er ingebroken bij een drukkerij aan de Oude Veiling te Zwaag. Hier kwamen de daders binnen door een raam te forceren. Uit dit pand verdween computerapparatuur.

Vernieling deur
Hoorn, woensdag 22 oktober 2003.
Op woensdagavond omstreeks 23.00 uur werd de voordeur van een woning aan de Kluut in Hoorn vernield. Na een explosie bleek de deur totaal vernield te zijn. Door rondvliegend glas raakten ook twee binnendeuren beschadigd. Te oordelen aan de snippers rood papier, die in de omgeving werden aangetroffen, en de stank van kruit, is de deur vernield met behulp van een vuurwerkbom. De politie stelt een onderzoek in naar de bom en de identiteit van de dader. Er raakte niemand gewond.

Auto in de voortuin
Avenhorn, donderdag 23 oktober 2003.
Op donderdagmorgen omstreeks 01.20 uur reed een personenauto, door onbekende oorzaak, twee voortuinen in van woningen aan de West in Avenhorn. De bestuurder, een 25-jarige Oudendijker, bleef niet op de plaats van het ongeval, maar ging naar huis. Hier werd hij later door de politie aangehouden. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 560 ug/l. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man krijgt een proces-verbaal. Zijn auto was total loss.