iXware International, Contarra Systems en Voxtron tekenen Eicon Technology Partner (ETP)-overeenkomst

Den Haag, 22 oktober 2003 - Eicon Networks heeft onlangs Eicon Technology Partner (ETP) -overeenkomsten gesloten met drie nieuwe partners. Het betreft iXware International BV, Contarra Systems BV en Voxtron.

Een Eicon Technology Partner (ETP)-overeenkomst omvat afspraken omtrent de samenwerking tussen softwarepartners en Eicon Networks en is gericht op de ontwikkeling van software die geschikt is voor de hardware van Eicon. "Eicon Networks hecht groot belang aan de relaties met haar partners", zegt Charles Whitton, Eicon Networks Benelux. "Onze softwarepartners realiseren op basis van Eicon-hardware oplossingen die klanten daadwerkelijk toegevoegde waarde bieden. Partners zijn voor ons bedrijf dus essentieel."

IXware International
IXware International BV, leverancier van software voor e-mail-, fax-, SMS- en voice-oplossingen, heeft een ETP-overeenkomst met Eicon Networks gesloten om snel te kunnen reageren op nieuwe mogelijkheden die zich voordoen met betrekking tot het vaste en het mobiele telefonienetwerk. De samenwerking met Eicon Networks is volgens Frank Paul Bom, algemeen directeur van iXware International BV, met name interessant omdat Eicon veel mogelijkheden in één stuk hardware verenigd heeft, veel telefooncentrales en netwerken ondersteunt en een uitstekende Software Developing Kit (SDK) biedt.

In de nabije toekomst zullen beide partijen zich toeleggen op de integratie van messagingfunctionaliteit. Later hopen zij dit uit te breiden naar computertelefonie en VoIP-toepassingen. "We willen de eenvoudige installatie van zowel de Eicon-hardware als de iXware-software maximaal benutten, net als de eenvoud van de oplossing voor de gebruiker. We willen dit graag gezamenlijk onder de aandacht brengen van een breed, zakelijk publiek", zegt Bom. Beide partijen gaan zich in eerste instantie toeleggen op SMS-ontvangst op vaste-netnummers.

Contarra Systems
De ETP-overeenkomst tussen Eicon Networks en Contarra Systems BV, leverancier van Unified Messaging development platformen, biedt beide partijen een nog breder draagvlak als het gaat om sales channels, marketing en exposure in het algemeen. "Op dit moment spelen de Eicon Diva Server-producten een sleutelrol in ons hardwareportfolio voor het MKB", aldus Jos de Kruijf, CEO Contarra Systems.

"Contarra Systems en Eicon Networks voorzien in een modulair basis platform waarmee op een flexibele en kosteneffectieve wijze geïntegreerde voicesystemen zoals Automated Attendants, Faxmail en Conferencing gerealiseerd kunnen worden." Door de twee te combineren kun je tegen lage kosten komen tot kantooroplossingen die interessant zijn voor onder andere het MKB.

Voxtron
Voor Voxtron, leverancier van complete oplossingen op het gebied van computertelefonie en specialist op het gebied van integratie van computers en telefonie, web- en spraaktechnologie, is de ETP-overeenkomst van waarde omdat het bedrijf onder andere directe commerciële en technische ondersteuning krijgt op de Diva Server-producten van Eicon. "Eicon is een preferred board supplier voor ons. Doorslaggevend voor het tekenen van de overeenkomst is het feit dat Eicon de gangbare standaarden ondersteunt die in onze business gebruikt worden, zoals CAPI en Q.SIG", zegt Product Manager Geert Michiels. "Ook is het van belang dat wij inspraak hebben in de ontwikkeling van nieuwe Eicon-producten." Samen met Eicon heeft Voxtron de Large-Conference-mogelijkheid ontwikkeld. Dit houdt in dat er tot zestig participanten samen in één grote conference call geplaatst kunnen worden op een Voxtron-systeem uitgerust met Eicon Diva Server-kaarten.

Voxtron verwacht veel van de samenwerking met Eicon Networks, vooral op het vlak van gezamenlijke ondersteuning van toekomstige technologieën zoals VoIP.

Eicon Networks
Eicon Networks is wereldwijd leverancier van betrouwbare communicatieproducten voor bedrijfsapplicaties binnen netwerken. Tot het portfolio van het bedrijf behoort een volledige reeks producten voor het koppelen van PC's en servers aan Internet en bedrijfsnetwerken, geldautomaten, financial clearing netwerken, Voice-over-IP, unified messaging en fax serving. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet Service Providers (ISP's) en Original Equipment Manufacturers (OEM's). Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.nl.



Ingezonden persbericht