Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  23 oktober 2003                                               
                                                                     
Van     / afdeling Communicatie                                      

District Stad Nijmegen


Fietser gewond na botsing
Bij een verkeersongeval rond 16.45 uur gistermiddag op de Weg door Jonkerbos is een 40-jarige fietser uit Nijmegen gewond geraakt. Een 51-jarige bestuurster van een personenauto die komende vanaf de Burgemeester Daleslaan de Weg door Jonkerbos wilde oprijden, verleende de fietser die op het fietspad op de Weg door Jonkerbos reed, geen voorrang. Deze botste hierdoor met zijn fiets tegen de auto. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.

Diefstal uit woning
Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Havikstraat vermoedelijk door via een openstaand raam naar binnen te klimmen. Uit de woning zijn een digitale camera, cd-speler en portemonnee weggenomen.


Poging diefstal auto verijdeld

Twee politieagenten hebben een 21-jarige man aangehouden die woensdagnacht rond 04.00 uur op de Groenestraat een auto wilde stelen. De agenten hadden net een bromfietser staande gehouden, toen zij de man tussen geparkeerde auto's opmerkten. Zij hielden de man scherp in de gaten. Toen hij bezig was het portier van een auto open te breken, hebben de agenten de man aangehouden en is deze overgebracht naar het politiebureau.


Aanhouding wegens drugsbezit

Woensdagavond is een 22-jarige man uit Nijmegen aangehouden wegens drugsbezit. Op de Koninginnelaan werd door agenten in een auto een hoeveelheid drugs aangetroffen. De man, inzittende van de auto, is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De drugs zijn inbeslaggenomen.


Fietsendief aangehouden

Woensdagnacht rond 01.00 uur is bij een horecagelegenheid aan de Wijchenseweg een fietsendief aangehouden. De 17-jarige man werd betrapt toen hij bezig was twee fietsen te stelen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fietsen zijn in veiligheid gesteld.


Auto gestolen

Woensdag tussen 19.00 uur en 19.30 uur is vanaf de Dominicanenstraat een zwarte Volkswagen Golf gestolen met kenteken XB-ZD-64.



District Tweestromenland



Beuningen - overval op winkel

Een medewerker van een winkel aan het Thorbeckeplein heeft aangifte gedaan van diefstal middels bedreiging door een onbekend persoon, terwijl hij achter de toonbank stond. Omstreeks 13.15 uur kwam een onbekende de winkel in en dreigde met een steekvoorwerp de medewerker, onder het eisen van een geldbedrag. Nadat de medewerker hieraan had voldaan, vluchtte de man het pand uit, te voet. Na de melding zijn door de politie, op grond van het signalement van de overvaller twee jongens van 16 en 23-jaar, beiden uit Nijmegen, aangehouden in Beuningen en Nijmegen. Beide mannen zijn inmiddels weer heengezonden. De politie zet het onderzoek voort.

De politie verzoekt of getuigen van de overval zich willen melden via het politietelefoon-nummer 0900-8844.

Druten - Diefstal uit woning
Woensdagavond tussen 19.30 uur en 21.45 uur is ingebroken in een woning aan de Rieffhof. Door een raam te forceren is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning zijn sieraden weggenomen. De eigenaar deed aangifte.


Beneden-Leeuwen - Woninginbraak

Woensdag tussen 16.00 uur en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Kuppenhof door het forceren van een deur. Uit de woning werden sierraden en een fotocamera weggenomen. De eigenaar deed aangifte.



District De Waarden


Stoffelijk overschot uit Waal geïdentificeerd
De identiteit van het stoffelijk overschot dat afgelopen maandag door de Waterpolitie uit
Gorinchem in de buurt van het veer Brakel - Vuren uit de Waal werd geborgen is bekend. Het betreft een 25-jarige student uit Düsseldorf (Duitsland). De student was sinds 12 oktober verdwenen. Vrienden hadden hem 's nachts voor het laatst gezien toen hij na een feest richting Rijnkade liep. Vermoedelijk heeft de student in verband met relatieproblemen zelfmoord gepleegd. Van een misdrijf is niets gebleken.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:
Persvoorlichting Korps Landelijke Politiediensten,
Ed Kraszewski, 0343 - 535250 (na kantooruren: 0343 - 535353)


Ingen - Aanhoudingen na belediging, bedreiging en mishandeling

Politieagenten waren woensdagavond ter ondersteuning aanwezig bij het blussen van een brandstapel op een stuk grond langs de provinciale weg N320 in Ingen. De ondersteuning was gevraagd om, indien nodig door rookontwikkeling, de weg N320 af te sluiten met het oog op de veiligheid voor het voorbijkomend verkeer. Gedurende de bluswerkzaamheden kwamen twee mannen, een 52-jarige man uit Ingen en een 71-jarige man uit Ommeren, op het brandweerpersoneel afgelopen en bedreigden hen de bluswerkzaamheden te staken. Daarna bedreigden zij ook de agenten.
De 52-jarige man werd aangehouden voor belediging en bedreiging. Hij pleegde hierbij verzet. De 71-jarige man begon zich vervolgens met de aanhouding te bemoeien en gebruikte daarbij geweld tegen een van de politieagenten. Ook deze man is aangehouden voor belediging en mishandeling waarbij hij verzet pleegde.
Inmiddels begon een derde man, een 42-jarige inwoner uit Ingen, zich ermee te bemoeien. Daarbij gedroeg hij zich gewelddadig. Deze man is aangehouden voor mishandeling.
De 3 mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces verbaal opgemaakt.


Tiel - Tweetal aangehouden tijdens woninginbraak

Twee vrouwen in de leeftijd van 12 en 13 jaar zijn woensdagmiddag aangehouden in verband met een woninginbraak aan de Heiligestraat. De deur van de woning werd geforceerd. De eigenares van de woning was op dat tijdstip in de woning aanwezig en ging op het rommelend geluid af. Zij zag de twee vrouwen die daarop wegrenden. De eigenares van de woning riep hierop om hulp. Agenten hoorden dit en konden na een achtervolging de beide vrouwen aanhouden. Deze zijn overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces verbaal opgemaakt.


Geldermalsen - Woninginbraak

In de nacht van woensdag op donderdag is in een woning aan de Prinses Marijkeweg ingebroken via een toegangsdeur. Uit de woning zijn een mobiele telefoon, spaarpot en fotocamera gestolen. De eigenaar deed aangifte.


Ommeren - Bromfietser met letsel

Een 24-jarige inwoner uit Rhenen is woensdagavond gewond geraakt nadat hij met zijn scooter een wegversmalling op de Dokter Guepinlaan over het hoofd zag en er vervolgens tegenaan reed. De man is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis Rivierenland in Tiel. De man bleek onder invloed van alcohol. Er wordt proces verbaal opgemaakt.


Kerk-Avezaath - Snelheidscontrole Blik op veilig

Woensdagavond is tussen 18.00 uur en 19.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Tielseweg (N834). Aantal gecontroleerde voertuigen was 866 waarvan 34 bestuurders te hard reden. Hoogst gemeten snelheid was 128 km/h waar 80 is toegestaan.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --