Politie Gelderland-Midden

Nijkerk; politie zoekt getuigen gewapende overval Publicatiedatum: 23-10-2003

De politie in de unit Noord (Nijkerk) is op zoek naar getuigen van een gewapende overval. Het feit speelde zich op donderdag 23 oktober af omstreeks 14.00 uur in een winkel op de Vrijheidslaan in Nijkerk. De verdachte sloeg toe toen er geen klanten in de winkel aanwezig waren.

Door met een wapen te dreigen heeft de man een geldbedrag buit gemaakt. Over het gebruikte wapen en de hoogte van het buit gemaakte geldbedrag worden geen mededelingen gedaan. Daarover kan de verdachte te zijner tijd bijzonderheden geven, die voor het onderzoek van belang zijn.

Signalement
De verdachte is een man van 25 tot 30 jaar oud van ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een smal, bleek gezicht en een smal postuur. De man droeg een spijkerbroek en een bruin/groen gekleurd suède jack. Voorzover bekend is de man na de overval lopend weg gegaan in de richting van het gemeentehuis. Onduidelijk is welke route hij daarna gekozen heeft.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen. Wie herkent de man aan de hand van het opgegeven signalement of wie heeft op of omstreeks het tijdstip van de overval een man die voldoet aan dit signalement op de Vrijheidslaan of directe omgeving zien lopen, al of niet in de buurt van winkelpanden? Ook getuigen die over informatie beschikken die de politie kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf, worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen. Dit kan onder nummer 0900
- 8844. Natuurlijk mag de informatie ook worden doorgegeven aan uw gebiedsagent.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---