Ingezonden persbericht

Joop Braakhekke trapt af voor Horeca Actie Rode Kruis

AMSTERDAM, 20031021 -- "Kom en doe mee, opdat wij deze kinderen en hun ouders een paar vrolijke weken kunnen bezorgen." Niet alle kinderen kunnen touwtje springen of zingen "in een groen, groen knollen knollenland", laat staan dat ze normaal op vakantie kunnen gaan. Onnodig te zeggen wat voor probleem dit voor de ouders moet zijn. Gelukkig bestaat HET NEDERLANDSE RODE KRUIS niet voor niets.


In de komende maanden wordt er ook in Amsterdam in samenwerking met Bureau Rotterdam een collecte georganiseerd in de horeca bedrijven. De actie, inmiddels al ingezet in Rotterdam en Utrecht, krijgt binnenkort ook een vervolg in Haarlem, Nijmegen, Den Haag en Eindhoven. Het doel van deze collecte is het ophalen van zo veel mogelijk geld voor het Nederlandse Rode Kruis om de financiering van een vakantie voor zo veel mogelijk gehandicapten kinderen mogelijk te maken.

In de deelnemende restaurants wordt aan de gasten gevraagd om naast het voldoen van de rekening een kleine bijdrage te doneren aan het Nederlandse Rode Kruis Amsterdam.

In Amsterdam start deze actie op donderdag 23 oktober om 13.00 uur. In Le Garage En Pluche (Ruysdaelstraat 54 - 56 te Amsterdam) zal, in het bijzijn van bekende Amsterdamse restaurateurs, het startsein door Joop Braakhekke worden gegeven. Direct na deze bijeenkomst worden restaurants in Amsterdam aangeschreven om net als Joop Braakhekke mee te doen aan deze Horeca Actie.




Ingezonden persbericht