C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 23 oktober 2003

SAP Portal Partnership voor CtacAlign

CtacAlign is door SAP aangesteld als Special Expertise Partner voor SAP-Enterprise Portals. Hiermee wordt CtacAlign beloond voor haar pioniersrol bij deze innovatieve ontwikkeling van SAP. De SAP Enterprise Portal zorgt voor een efficiëntere toegang tot informatie en een verdere vereenvoudiging van het gebruik. Met dit partnership positioneert CtacAlign zich nog nadrukkelijker als ervaren SAP-specialist, ook op dit nieuwe gebied van enterprise portals.

Enterprise Portals staan op dit moment volop in de belangstelling. Een portal is als het ware een 'schil' rond de verschillende informatiesystemen binnen een organisatie, die kan worden toegespitst op de eisen en wensen van elke individuele gebruiker. SAP heeft met haar Enterprise Portal een krachtig product op de markt gezet, waarmee zij een efficiëntere toegang tot informatie en verdere vereenvoudiging van het gebruik kan realiseren voor haar klanten.

CtacAlign heeft vanaf het begin geïnvesteerd in het opbouwen van kennis en ervaring op het gebied van SAP Enterprise Portals. Onder andere is een vast team van consultants op het gebied van portals gezet. Eind vorig jaar heeft CtacAlign de opdracht gekregen voor het opzetten en inrichten van de SAP Enterprise Portal voor Vroom & Dreesman Warenhuizen. V&D Warenhuizen is hiermee een van de eerste organisaties in Nederland die een dergelijk grootschalige portal bedrijfsbreed operationeel gebruikt ten behoeve van de communicatie met de verschillende vestigingen. Verder heeft CtacAlign een pilot-traject opgezet van de SAP Portal voor het Innovatiecentrum van het Ministerie van OCenW en is CtacAlign betrokken bij diverse andere portal-trajecten.

In de komende maanden organiseert CtacAlign diverse activiteiten op het gebied van enterprise portals. Op woensdagmiddag 12 november organiseert CtacAlign een discussiebijeenkomst over enterprise portals. Deze bijeenkomst wordt geleid door Peter Hinssen, een onafhankelijk en zeer ervaren spreker op het gebied van enterprise portals en content management. Vanuit zijn eigen visie zal hij een inleiding verzorgen en een actieve discussie leiden over toepassingsmogelijkheden en de echter businesscase achter enterprise portals.

Op dinsdagmiddag 11 december organiseert CtacAlign een roundtable discussie over de toepassing van enterprise portals in de retail. Centraal in deze bijeenkomst staat het door CtacAlign uitgevoerd project bij V&D Warenhuizen voor de opzet en inrichting van een portal voor de verbetering van de communicatie met alle vestigingen. Deze discussie-bijeenkomst is speciaal bedoeld voor andere retailers om te praten over de ervaring hieruit en de toepasbaarheid voor hun organisatie.

/ / / / / / / / / /

Profiel CtacAlign

CtacAlign is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is hiervoor SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren meer dan 100 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, (semi) overheid en universiteiten.



C/TAC-Align