Ingezonden persbericht


Panda BusinesSecure Antivirus: vlekkeloze antivirus bescherming voor KMO s

VILVOORDE, 23 Oktober 2003

Na de introductie van de nieuwe retail producten, vernieuwt Panda Software eveneens zijn range aan bedrijfsoplossingen. Panda Software heeft BusinesSecure gecreëerd, de antivirus oplossing die speciaal ontworpen is voor kleine en middelgrote bedrijfsnetwerken. Of met andere woorden; de noodzakelijke bescherming die bedrijven nodig hebben om af te rekenen met de laatste nieuwe generatie virusbedreigingen.

BusinesSecure is een is no-nonsens en uiterst efficiënte oplossing die desktops en file servers beschermt.

Een onderdeel van deze oplossing is ClientShield, ontwikkelt met de bedoeling om desktops die een verbinding met het Internet hebben, adequaat te beschermen.

ClientShield gebruikt zo weinig mogelijk systeembronnen en beperkt het verbruik van de bandbreedte tot een minimum. Op hetzelfde moment incorporeert ClientShield een volledig beveiligingssysteem, waarbij de antivirus software complementair is met een ganse range aan functionaliteiten zoals anti-spam, anti-hackers en het opsporen van lekken in toepassing software. Dit maakt van het product een eenvoudig en uiterst doeltreffend beschermingsmiddel voor desktops.

ClientShield detecteert en elimineert virussen zonder tussenkomst van de gebruiker of van de administrator. Hierbij boet het systeem niets in aan performantie Zo creëert men een werkomgeving zonder bedreigingen.

Een ander onderdeel van BusinesSecure is FileSecure. Deze verzekert de bescherming van bestanden op de file servers van KMO s. FileSecure beschermt Windows servers, gaande van NT4 tot de laatste nieuwe Windows 2003 Servers, ongeacht de configuratie (inclusief cluster installaties). FileSecure beschermt eveneens de laatste nieuwe versie van het Novell Netware operating systeem versie 6, 5 of 4.

Het beschermingssysteem van BusinesSecure wordt aangevuld door PAVCL (Panda Antivirus Command Line). Deze oplossing is een op command-line gebaseerde antivirus bescherming die KMO s toelaat om virusdetectie eigenschappen toe te voegen aan andere toepassingen. PAVCL is extreem eenvoudig te gebruiken en biedt dezelfde antivirus bescherming als de andere Panda Software producten. Het functioneert zowel in 32-bit Windows toepassingen als in de meeste Linux applicaties.

BusinesSecure kan eveneens uitgerust worden met een additionele module,nl. ExchangeSecure antivirus systeem dat bescherming biedt voor Microsoft Exchange Server systemen. ExchangeSecure integreert naadloos met Microsoft Exchange Server systemen van versie 5.5 tot de laatste Microsoft Exchange Server 2003. De versie 5.5 bevat tevens een volledige anti-spam oplossing.

Om al de antivirus oplossingen in BusinesSecure goed te beheren is er AdminSecure, de nieuwe managing tool. AdminSecure installeert, distribueert en update elke antivirus module snel en eenvoudig, ongeacht of het nu om een lokaal netwerk gaat of een WAN. En dankzij het systeem van actieve waarschuwingen verzendt AdminSecure informatie over nieuwe virussen en ontwikkelingen van zodra zij opduiken.

Samen met Panda Software s Corporate Service kan BusinesSecure worden aangeschaft voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. Deze service bevat ongelimiteerde toegang tot het Team van Technische Support. Tijdens de licentieperiode kunnen gebruikers gratis software downloaden en antivirus updaten.

Wie is Panda Software?

Panda Software (http://www.pandasoftware.com) is een vooraanstaande internationale ontwikkelaar van antivirussoftware voor alle typen klanten: grote ondernemingen, midden- en kleinbedrijf en thuisgebruikers. De 100% in-huis ontwikkelde technologie heeft al meerdere awards en kwaliteitscertificeringen ontvangen van wereldwijde erkende instituten zoals WestCoast labs, ICSA en Checkmark. De combinatie van uitmuntende klantenservice en het beveiligingsconcept van bedrijfsnetwerken als een 24u/365d per jaar non-stop verzekering heeft een ommekeer teweeggebracht in de computerindustrie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bilbao, Spanje en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 45 vestigingen.