KRO De Wandeling

Boekhoudster zoekt bewust de wereld van verslaafden op

KRO DE WANDELING, VRIJDAG 24 OKTOBER

HILVERSUM, 20031020 -- "Ik verdom het om niets te doen. Ik voel mij persoonlijk verantwoordelijk en ik weet dat ik het kan: ik ben creatief en heb een goed verstand." Pauline Gooren is boekhoudster en iedere dag voert de fietstocht naar haar werk langs een groep junks. Ze besluit de stap te wagen en duikt in de wereld van de verslaafden.


In aflevering zeven van KRO De Wandeling gaat presentatrice Hella van der Wijst in gesprek met Pauline Gooren over haar stap om contact te zoeken met verslaafden in Amsterdam Zuid-Oost. "Ik durfde in eerste instantie niet alleen op ze af te stappen. Een goede vriend bood aan mee te gaan. Samen gingen we de gebruikersruimte in en ... het klikte." Ze trekt intensief met de groep op en probeert hun leefwereld in kaart te brengen. "Toen ik er middenin zat werd ik heel enthousiast. Ik voelde dat mijn leven zin heeft!" Het contact en het onderzoek dat ze doet monden uit in een rapport waarin te lezen is wat verslaafden bezig houdt en waaraan ze behoefte hebben. "Ik had in het begin geen idee van de voorzieningen voor verslaafden en de behoeftes van de junks. Door mijn onderzoek ben ik erachter gekomen dat die vaak tegengesteld zijn aan elkaar." Pauline wil met het rapport de leefsituatie van de junks veranderen. Maar zelf is ze ook veranderd. "Ik ben veel gelukkiger geworden. Ik heb in mijn leven lang gezocht en toen was dit er ineens. Wie weet waar dit op uitkomt."

Hella van der Wijst toert op haar motor door heel Nederland op zoek naar de mooiste wandelplekjes en inspirerende levensverhalen.

KRO De Wandeling, vrijdag 24 oktober 16.30 uur
(HH. zondag 26 oktober 09.30 uur)
Nederland 1


KRO De Wandeling.
Mensen die hun hart volgen.




KRO De Wandeling