Stimmen oer Ljouwert

In het weekend van 24-26 oktober is Leeuwarden koorfestivalstad. Het thema voor dit festival is 'Stimmen oer Ljouwert'. Het hele weekend zijn er tal van activiteiten voor koren en voor koor- zangers.

Dinsdag 14 oktober

Proloog door het Nederlands Kamerkoor.
Op dinsdag 14 oktober a.s. zal het Nederlands Kamerkoor onder de titel Hommage de proloog van het koorfestival 'Stimmen oer Ljouwert' verzorgen. Onder leiding van Stephen Layton worden werken van o.a. Purcell, Josquin, Tavener en Howells gezongen. Dit concert vindt plaats in de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden; aanvang 20.15 uur.

Vrijdag 24 oktober

Opening
Op vrijdag 24 oktober zal het korenfestival Stimmen oer Ljouwert worden geopend door cultuurwethouder drs. A.A.M. Brok. Medewerking wordt verleend door gemeentekoor De Schakel o.l.v. Sjoek Nutma en Capella Frisiae o.l.v. Hoite Pruiksma.

Grote of Jacobijnerkerk, aanvang 20.15 uur
Openingsconcert door Capella Frisiae
Capella Frisiae, het enige professionele koor in onze provincie brengt o.l.v. Hoite Pruiksma het programma De ellende van de liefde.

Zaterdag 25 oktober

Grote of Jacobijnerkerk, aanvang 10.00 uur
Sing-in Friesch Dagblad; meisjonge mei Fryske koarmuzyk De traditionele Sing-in van het Friesch Dagblad. Onder leiding van Harm Witteveen zullen koorzangers die dag werken van Friese componisten instuderen en uitvoeren. Meer informatie

Korenestafette, de stad als podium
Op zaterdagmiddag is er een presentatie van de diversiteit van koren op verschillende locaties in de stad Leeuwarden: Bonifatiuskerk, Doopsgezinde kerk, Waalse Kerk, Lutherse kerk, Prinsentuin Nieuwestad en een groot podium op het Zaailand. Alle genres zijn welkom: pop, klassiek, gospel, opera, wereldmuziek, musical, shanty, close-harmony etc.
Koren kunnen zich twee keer presenteren met een optreden van maxi- maal 15 minuten. Gedurende 5 uren klinkt er doorlopend koormuziek op al deze locaties. U kunt zich aanmelden via onze website. Overzicht van deelnemende koren

Theater Romein, aanvang 17.00 uur en 20.00 uur
'De koorwerkplaats' o.l.v. Hans Nieuwland brengt een uitvoering van Dido and Aeneas (Henry Purcell).
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Theater Romein. Meer informatie

Stadsschouwburg De Harmonie, aanvang 20.15 uur
Concert door Capella '92, het Leeuwarder Kamerkoor en Greetje Bijma .
Capella '92 brengt ondermeer de première van 'Un wa e loo', Afrikaanse liederen, bewerkt door Wim Dirriwachter. De bijdrage van het Leeuwarder Kamerkoor staat in het teken van de barok en Zuid-Amerikaanse muziek. Het koor wordt daarbij ondersteund door instrumentaal ensemble Musico Temprano.

Bonifatiuskerk, aanvang 20.15 uur
Concert door La Compagnietta o.l.v. Lida Dekkers. La Compagnietta brengt een afwisselend programma met oude muziek waaronder middeleeuwse lof- en processieliederen. Dit ensemble zal ook medewerking verlenen aan de eucharistieviering in de Bonifatiuskerk te Leeuwarden op zondagmorgen 26 oktober om 11.00 uur. Meer informatie over het programma

Zondag 26 oktober

Grote of Jacobijnerkerk, aanvang 12.00 uur
Concert door het Roder Jongenskoor o.l.v. Bouwe Dijkstra. Toegang gratis!
Dit befaamde jongenskoor zal ook medewerking verlenen aan de eredienst in de Grote Kerk op zondagmorgen 26 oktober om 10.00 uur.

Bonifatiuskerk, aanvang 15.00 uur
Concert door Cappella Breda o.l.v. Daan Manneke met Nederlandse en Friese koormuziek Zij verzorgen ondermeer de première van de Italiaanse madrigalen van de Leeuwarder muziekmeester Jaques Vredeman (ca. 1558-1621).

Opera in het Kalverdijkje, aanvang 13.30 uur
Altijd al een keer het 'Slavenkoor' willen zingen in een groot koor? Dan is dit uw kans. Op zondagmiddag is er in sporthal Het Kalverdijkje een meezingsessie met operafragmenten, zowel éénstemmig als meerstemmig met begeleiding van brassband Soli Brass uit Leeuwarden.
Dirigent is Tjalling Wijnstra.
U kunt zich aanmelden met het hele koor of als individuele koorzanger.

Bonifatiuskerk, aanvang 20.15 uur
Slotconcert door Koninklijk Toonkunstkoor Concordia o.l.v. Anne Sollie Monumentale werken van Cesar Franck en Charles Villiers Stanford met bijzondere orkestbegeleiding.