Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld; man aangehouden voor betasten kinderen Publicatiedatum: 24-10-2003

De politie in de unit Noord (Barneveld) heeft een 32-jarige man uit Barneveld aangehouden. De man wordt er van verdacht sinds augustus 2001 jonge kinderen onzedelijk betast te hebben. Hij heeft negen feiten bekend.

Al in mei lukte het rechercheurs van de afdeling zeden om een man te traceren, die veel op het signalement van de verdachte leek. Er was toen echter onvoldoende informatie om de man aan te houden. Er is toen dan ook volstaan met het vaststellen van de identiteit van de verdachte. Dat maakte zijn aanhouding - na het verzamelen van nieuwe informatie - op maandag 20 oktober relatief eenvoudig.

Voorgeleiding
De man is op donderdag 23 oktober voorgeleid aan Justitie. Daar is besloten dat hij voorlopig niet op vrije voeten gesteld wordt. Het politieonderzoek wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Lunteren; identiteit slachtoffer bekend
Publicatiedatum: 24-10-2003

De identiteit van het donderdag 23 oktober in Lunteren omgekomen slachtoffer is bekend. Het gaat om een 21-jarige man uit Lunteren. Zowel de verdachte als het slachtoffer zijn bewoners van de zorginstelling aan de Postweg in Lunteren.

De verdachte is in verzekering gesteld. Dit betekent dat hij in het belang van het onderzoek voorlopig in een politiecel zal moeten blijven. Bijzonderheden over zijn motief en de exacte toedracht van het incident kunnen nog niet worden gegeven.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221