Gemeente Uithoorn

U kunt de begroting ook downloaden (PDF betsand 1,25 mb).

RAMPENPLAN

Als er in Uithoorn een ramp gebeurt, treedt het gemeentelijk rampenplan in werking. In dat plan zijn alle afspraken vastgelegd die gemaakt zijn tussen de burgemeester, brandweer, ambulancedienst, politie en allerlei gemeentelijke diensten om een ramp zo goed mogelijk te bestrijden. In het rampenplan staat beschreven wie voor welk onderdeel van de rampenbestrijding verantwoordelijk is. De burgemeester heeft het opperbevel.

De rampenplannen van alle gemeenten in de regio (Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Uithoorn en Ouder-Amstel) zijn vernieuwd. Ze zijn straks, net als in de rest van het land, opgebouwd uit 31 deelpannen, zoals redding, opvang, voorlichting, milieu en nazorg. In het nieuwe plan zijn ook afspraken vastgelegd tussen de gemeenten in de regio, zodat in het geval van een bovenplaatselijke ramp efficiënt kan worden samengewerkt.

Het rampenplan van de gemeente Uithoorn is op 11 september jl. vastgesteld door de gemeenteraad. U kunt het hier downloaden (PDF bestand van 1 MB).