Politie Amsterdam-Amstelland


Graffitispuiters gearresteerd

23-10-2003. De politie arresteerde in de nacht van dinsdag op woensdag twee knapen van 13 jaar die met spuitbussen verf op meerdere locaties in Amstelveen grote tot zeer grote 'kunstwerken' ('tags') hadden aangebracht. Omstreeks kwart voor drie 's nachts betrapten surveillerende agenten de jongens op heterdaad. Zij werden meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen werd opgemaakt. Ook de ouders werden ingelicht. Na verhoor werden de twee heengezonden. De schade was aanzienlijk en zal op hen worden verhaald.
---


Parkeercontroleur aangereden

23-10-2003. De politie heeft woensdagochtend een 35-jarige man aangehouden op de Bos en Lommerweg. De man had na een bekeuring een parkeercontroleur bedreigd en hem vervolgens met zijn auto aangereden. Rond half tien schreef een parkeercontroleur een bekeuring uit voor een auto die daar bij een supermarkt was neergezet, zonder dat een parkeerkaartje was aangeschaft. Enige tijd later kwam de bestuurder verhaal halen en bedreigde de parkeercontroleur. Toen deze de politie waarschuwde stapte de man in zijn auto en reed hem aan. De controleur liep letsel op aan zijn rechterbeen. Na enige tijd kon de politie de man traceren en aanhouden. Hij is ingesloten in een politiebureau.
---
Roodrijder rijdt bromfietser aan
23-10-2003. Een 26-jarige bromfietser is gisterochtend rond zeven uur gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. De jongeman is door personeel van een ambulance gestabiliseerd en overgebracht naar een ziekenhuis. Een 40-jarige automobilist negeerde vermoedelijk een rood stoplicht op de kruising van de Basisweg met de Noordzeeweg en reed hierdoor de bromfietser aan. Deze raakte gewond aan rug en nek. De automobilist is aangehouden en na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Zware mishandeling
23-10-2003. Gisteravond om tien voor half negen raakte een 25-jarige man gewond bij een zware mishandeling in een internetgelegenheid aan het Damrak. Het slachtoffer werd volledig in elkaar geslagen door drie belagers. Eén van de daders kon worden aangehouden. De overige twee wisten te ontkomen. Het slachtoffer kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. Het slachtoffer zat in een gelegenheid te internetten. Het was er druk. Drie personen waren vermoedelijk de boel aan het provoceren door zeer luidruchtig te zijn. Toen hen door het latere slachtoffer werd verzocht wat rustiger te doen sloegen de stoppen door. De man werd door de drie jonge mannen belaagd. Hierbij moest hij het onderspit delven. Hij werd zelfs met een stoel geslagen. Eén van de drie verdachten kon direct worden aangehouden. De wijkteamrecherche heeft de zaak in onderzoek.

---
Bejaarde vrouw beroofd
24-10-2003. Woensdagmiddag 22 oktober omstreeks 17.00 uur werd een 79-jarige vrouw in de Guus Trestorffstraat beroofd van haar handtas. De dader is voortvluchtig. Het slachtoffer liep met haar rollator over het trottoir toen een jongen haar van voren benaderde. Deze jongeman rukte ineens een tas van haar rollator en rende weg in de richting van de De Tourton Bruijnstraat. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor. De politie zoekt getuigen van deze gewelddadige diefstal. Signalement
Noord-Afrikaanse jongen
Klein postuur
Lichtblauw jack met capuchon
De wijkteamrecherche van het bureau Lodewijk van Deijsselstraat onderzoekt de zaak en vraagt getuigen van dit misdrijf zich te melden via telefoonnummer (0900) 88 44.

---