Politie Drenthe

vrijdagmiddag 24-10-03

Assen 24-10-2003 - Persberichten

Onwel geworden vrouw overleden
Meppel - Zaterdag 18 oktober jl. is een 24-jarig vrouw uit Havelte onwel geworden in een kledingwinkel aan de Nieuwe Kerkstraat waarna zij later in het ziekenhuis is overleden. De politie heeft een onderzoek ingesteld en heeft in dit verband nog een aantal vragen. De eigenaar van de winkel heeft de vrouw met zijn eigen auto naar het ziekenhuis overgebracht. Daarbij vroeg hij hulp aan een vrouwelijke omstander die kennelijke geschrokken doorgelopen is. De politie wil graag in contact komen met die vrouw en vraagt haar contact op te nemen met de politie in Meppel, 0900 - 8844.

Auto te water
BOVENSMILDE - Donderdagavond reed een 44-jarige man met zijn bedrijfsauto vanaf de Liermansbrug de Hoofdweg op. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting een 18-jarige vrouw met haar auto aanrijden die aan het inhalen was. Beide auto's raakten elkaar waardoor zij als het ware gelanceerd werd via de berm en vangrail. Door de klap op het water sprongen de beide zijramen van de auto waardoor zij en haar 20-jarige passagier uit Assen de auto konden verlaten. Door buurtbewoners zijn beiden onder de warme douche gezet waarna zij naar het WZA werden overgebracht met onderkoelingsverschijnselen en lichte verwondingen. Beide dames konden later het ziekenhuis verlaten.

Ongeval met doorrijding
EMMEN - Vanmorgen gaf een 47-jarige man uit Bilthoven richting aan naar rechts toen hij over de Boermarkeweg reed terwijl hij daarna links af sloeg naar de Oosterstraat. Op dat moment werd hij ingehaald door een 21-jarige man uit Emmen waardoor een aanrijding volgde. De Emmenaar reed na de aanrijding door omdat zijn auto niet was verzekerd. Hij is kort na de aanrijding aangehouden.

Diefstal bromscooter
Hoogeveen - Vanmorgen plaatste een 16-jarig meisje uit Hoogeveen omstreeks 11.00 uur haar witte scooter met zwarte vlekken achter een winkel aan het Bilderdijkplein. Drie kwartier later was de scooter verdwenen. Zij heeft vermoedelijk de sleutels in de scooter laten zitten waardoor het de dief wel erg gemakkelijk werd gemaakt. Zij heeft een schade van 450 euro.

Diefstal auto
ASSEN - Vanmorgen werd ontdekt dat vannacht een auto was weggenomen vanaf het terrein van een bedrijf aan de Industrieweg. Het hek werd vernield waarna de zwart/grijze Daihatsu terreinwagen werd weggenomen. Het bedrijf heeft een schade van 3500 euro.

Diefstal uit auto
Tiendeveen - Donderdagmiddag had een 38-jarige man uit Hollandscheveld zijn bestelbus aan de Noorderweg staan terwijl de deuren openstonden. Er werd gereedschap en een beregeningspomp weggenomen.

Gereedschap gestolen
ROSWINKEL - Donderdagavond werd een inbraak ontdekt op een bedrijfslocatie aan de weg oude Schuttingkanaal WZ. Er werd voor zo'n 40.000 euro aan elektrisch gereedschap en meet- en lasapparatuur weggenomen. Een 48-jarige man uit Dalerveen deed namens het bedrijf uit Nieuwe Pekela aangifte.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur. Telefoon 06 53 23 80 59.