Politie Amsterdam-Amstelland


Straatdealer gearresteerd

24-10-2003. Gistermiddag werd op het Bijlmerplein een 27-jarige straatdealer gearresteerd die daar zijn verboden waar aan de man bracht. Hij werd op heterdaad betrapt door surveillerende agenten die zagen dat hij een deal sloot. Na zijn arrestatie troffen de dienders negen bolletjes drugs en een hoeveelheid handelsgeld aan. Deze goederen werden in beslag genomen en de straatventer werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Agressieve winkeldieven

24-10-2003. Gisteren werden twee 15-jarige meiden en een 20-jarige man gearresteerd op verdenking van winkeldiefstal, bedreiging en mishandeling van winkelpersoneel. De jongeman verzette zich bovendien bij zijn arrestatie en moest met pepperspray onder controle worden gebracht.

Beschonken en bemoeizuchtig

24-10-2003. Vannacht betrapten agenten een automobilist die in verboden richting reed. Toen zij hem controleerden roken zij een alcohollucht. Een blaastest wees uit dat de man gedronken had. Toen de man werd gearresteerd bemoeide zijn passagier zich ermee. Dit escaleerde en de man bedreigde de agenten. Die pikten dit niet en hielden ook deze man aan. Na enig duw- en trekwerk kon de man worden overmeesterd, waarna hij in de boeien werd geslagen. Beiden werden ingesloten en er werd proces-verbaal opgemaakt.
Fietser geschept

24-10-2003. Gistermiddag werd een 67-jarige fietser op de Osdorper Ban geschept door een auto. Het slachtoffer werd zwaargewond opgenomen in een ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De automobilist werd aangehouden en verhoord. Hij bleek geen rijbewijs te hebben.
De bestuurder van de auto reed over de Osdorper Ban toen voor hem een auto stopte om in te parkeren. Toen hij uitweek om het stilstaande voertuig te passeren zag hij daarbij de fietser over het hoofd die juist de weg overstak. Een aanrijding was het gevolg. De politie onderzoekt de aanrijding.

Kind belt 112
en helpt moeder

24-10-2003. Vanmorgen rond acht uur konden politie en ambulancepersoneel door kordaat optreden van een 5-jarig jongetje een vrouw helpen die onwel was geworden. Zij had acute spit opgelopen en kon geen kant meer op. Het pientere jochie had zelfstandig naar het alarmnummer gebeld, met de mededeling dat zijn moeder op de grond lag en dat zij zich niet meer kon bewegen. Hij overhandigde via de brievenbus de huissleutels aan gearriveerde agenten. Hij kon namelijk zelf de voordeur niet openen, omdat deze op slot was. De agenten troffen in de keuken van de woning zijn moeder aan. Zij lag door een acute spit geveld in een ongerieflijke houding op de grond. Na hulp van ambulancepersoneel kon de vrouw overeind komen. Behandeling in een ziekenhuis was niet nodig.

Wietplantage oorzaak brand

24-10-2003. Vanmiddag rond twaalf uur is een 37-jarige bewoner van een woning in de Oosterendstraat onwel geraakt door het inademen van rook. Er was brand in zijn woning op de vierde etage ontstaan, vermoedelijk door kortsluiting in de apparatuur van een wietplantage die hij daar had ingericht. De man is in een ziekenhuis behandeld waarna hij door de politie werd gearresteerd . De hennepplanten en apparatuur gingen in rook op. De omliggende woningen zijn tijdelijk ontruimd en hebben door de snelle komst van de brandweer geen brandschade opgelopen. Buurtbewoners verklaarden al langer een henneplucht te hebben geroken. De politie verzoekt burgers (0900) 8844 te bellen, indien zij het vermoeden hebben dat er ergens hennep wordt geteeld.
Politieagenten gewond

24-10-2003. Gistermiddag rond half vier raakten twee politiemensen gewond bij een confrontatie met een agressieve man die op het Bijlmerplein door het voetgangersgebied fietste. De ongeveer 25-jarige negroïde man ging helemaal door het lint toen hij hierop werd aangesproken en sloeg en schopte op de dienders in. Een agente raakte zodanig gewond dat zij het bewustzijn verloor. Beide politiemensen werden in een ziekenhuis behandeld, maar mochten uiteindelijk naar huis. De dader is nog steeds voortvluchtig.

De agenten zagen de man fietsen over het voetpad in het winkelcentrum Amsterdamse Poort en wilden hiervoor een bekeuring uitschrijven. De man pikte dit niet en begon wild om zich heen te slaan en schoppen. Na een rake trap viel de agente met haar hoofd op de grond waardoor zij het bewustzijn verloor. De mannelijke agent gebruikte pepperspray om het geweld van de man te breken. Deze werd echter nog wilder en wist de agent in zijn rug te trappen. Ondanks hulp van winkelpersoneel wist de man te ontkomen. De vrouwelijke agent is overgebracht naar een ziekenhuis en mocht later in de avond naar huis. Zij had een zware hersenschudding en diverse kneuzingen. De mannelijke agent liep ook diverse kneuzingen en rugletsel op. De politie is op zoek naar de dader. Hij reed op een zwarte 'opoe' fiets. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met het wijkteam Flierbosdreef via het telefoonnummer (0900) 88 44.

---


Bedreiging en mishandeling

24-10-2003. Gisteravond rond halfzeven werden twee mannen aangehouden die een groepje jongeren met een mes hadden bedreigd. Bovendien hadden zij eerder op de dag één van deze jongeren mishandeld . Politiemensen werden naar de Henk Sneevlietweg gedirigeerd, omdat daar een grote vechtpartij gaande zou zijn. Zij troffen daar een groep van ongeveer 15 jongeren aan die door een 40-jarige man, in het bijzijn van een 23-jarige man, met een mes waren bedreigd. Eén van de jongeren had al langer problemen met de 40-jarige man. Toen hij gistermiddag rond vier uur bij het metrostation Heemstedestraat in een tram wilde stappen, werd hij door de 23-jarige man mishandeld en werd zijn jas vernield. Het groepje jongeren kwam beide mannen later in de avond tegen op de Henk Sneevlietweg en hier escaleerde de situatie wederom. De 40-jarige man pakte een mes en maakte stekende beweging richting de jongeren. De gewaarschuwde agenten arresteerden later beide mannen en namen het mes in beslag. Ook bij de 23-jarige man werd een mes in zijn kleding aangetroffen dat ook in beslag werd genomen. De verdachten zijn ingesloten.