Gemeente Breda

Persberichten

19-09-2003

Voordracht kandidaten vrijwilligerspenning 2003 Breda

Tot 24 oktober aanstaande kan iedereen die dat wil kandidaten schriftelijk voordragen voor de Vrijwilligerspenning 2003. Want ook dit jaar reikt het gemeentebestuur van Breda een penning uit aan een inwoner én aan een groep inwoners die zich belangeloos inzetten voor de Bredase samenleving. Dat gebeurt naar aanleiding van de Internationale Vrijwilligersdag, waaraan op 13 december 2003 aandacht zal worden besteed.

Het gemeentebestuur hecht veel waarde aan het werk dat vrijwilligers verzetten. Met de Vrijwilligerspenning van de stad Breda wil het die waardering onderstrepen. Voor de selectie van de vrijwilliger of groep vrijwilligers die de penning mogelijk ontvangen zijn criteria vastgesteld. Zo wordt bekeken of de vrijwilligers zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Bredase samenleving. Daarbij gaat de voorkeur uit naar werk in de uitvoerende sfeer, voor verschillende doelgroepen of op verschillende terreinen. Er wordt ook gekeken of de individuele vrijwilliger of de groep vrijwilligers niet eerder een onderscheiding heeft ontvangen.

Het College van Burgemeester en Wethouders bepaalt, op basis van de voordrachten die vóór vrijdag 24 oktober binnenkomen, wie en welke groep de Vrijwilligerspenning 2003 ontvangen. Kandidaten voor deze penning kunnen schriftelijk worden voorgedragen aan de Gemeente Breda, dienst SAW, vakdirectie Welzijn, ter attentie van de heer K. Dollekens, postbus 2521, 4800 CM Breda. Voordrachten kunnen ook per e-mail worden ingediend: kmhm.dollekens@breda.nl

De vrijwilligerspenning werd in 1993 in het leven geroepen om vrijwilligers te eren die zich inzetten voor de Bredase gemeenschap. Sinds 1998 reikt het gemeentebestuur ook een penning uit voor een groep vrijwilligers. De feestelijke uitreiking vindt jaarlijks plaats op of rond de Internationale Vrijwilligersdag. Vorig jaar ontvingen de heer Bert van Gerven van Toneelstichting TOSTI en de vrijwilligers van de Kinderboerderij Breda Noord de vrijwilligerspenning 2002 uit handen van wethouder M. Heerkens.

Breda, 19 september 2003