EVD


Seminar Zakendoen in de Verenigde Staten en Canada; rondetafelgesprek Zakendoen in Mexico, 24 oktober 2003
---

Met een gezamenlijk inwoneraantal van meer dan 320 miljoen vormen de Verenigde Staten en Canada een enorme afzetmarkt voor Nederlandse bedrijven. De Noord-Amerikaanse markt kent weinig handelsrestricties en afnemers staan positief tegenover producten van Europese kwaliteit.
Mexico vormt in toenemende mate een belangrijke en interessante markt voor Nederlandse bedrijven. Niet alleen vanwege het inwoneraantal van ruim 100 miljoen maar ook vanwege de verschillende handelsverdragen die het land heeft afgesloten.
Tijdens het seminar zakendoen in de Verenigde Staten en Canada en het rondetafelgesprek over het zakendoen in Mexico op 24 oktober kunt u veel praktische informatie, ervaringskennis en enthousiasme opdoen.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden voor:

* Seminar Zakendoen in de Verenigde Staten en Canada
* Rondetafelgesprek zakendoen in Mexico

Aangezien het seminar en het rondetafelgesprek op hetzelfde tijdstip aanvangen, kunt u zich maar voor 1 activiteit opgeven. Indien u zich aanmeldt voor 20 oktober kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

Programma Verenigde Staten en Canada
Voor een overzicht van het programma van het seminar Zakendoen in de Verenigde Staten en Canada, klik hier.

Programma Rondetafelgesprek Mexico
Voor een overzicht van het programma van het Rondetafelgesprek Mexico, klik hier.

Locatie en kosten
Het seminar en het rondetafelgesprek worden gehouden bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam (zie routebeschrijving). De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen 75,- per persoon. Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Verenigde Staten en Canada
In 2002 exporteerde Nederland voor meer dan 12 miljard euro aan goederen naar Noord-Amerika. Daarnaast is Nederland in de Verenigde Staten en Canada respectievelijk de 3de en 4de grootste buitenlandse investeerder. Vanwege de grootte en verscheidenheid van de markt zijn de meeste economische sectoren in de Verenigde Staten en Canada kansrijk voor Nederlandse bedrijven.

Mexico
Mexico vormt samen met de Verenigde Staten en Canada een vrijhandelsgebied met bijna 400 miljoen consumenten. Daarnaast bestaat een vrijhandelsakkoord met de Europese Unie. Voor Nederlandse bedrijven bestaan er mogelijkheden op het gebied van milieutechnologie en waterzuivering, infrastructuur en havens, petrochemie en energie, landbouw, high tech en toerisme.
Het rondetafelgesprek over het Zakendoen in Mexico organiseert de EVD in samenwerking met het Netherlands-Mexican Business Council (NCH) en de Kamers van Koophandel.

Spreekdagen
Van 20 tot en met 23 oktober vinden spreekdagen plaats over het zakendoen in deze landen. Voor meer informatie en aanmelden voor de spreekdagen, zie www.evd.nl/kvk.

Meer informatie
Voor meer informatie over het seminar en het rondetafelgesprek kunt u contact opnemen met:

* EVD
Karin Schipper
Telefoon: (070) 778 84 00
E-mail: schipper@evd.nl

Voor meer informatie over de Verenigde Staten, Canada en Mexico kunt u de landenpagina en de online publicatie raadplegen:
* Verenigde Staten
Landenpublicatie
Online-publicatie

* Canada
Landenpublicatie
Online-publicatie

* Mexico
Landenpublicatie
Online-publicatie

Of u kunt contact opnemen met de regio-informatiemanager voor de landen:

* Verenigde Staten
Mariëlle Haasnoot en Ton Durieux
Telefoon: (070) 778 87 54
E-mail: vs@info.evd.nl

* Canada
Irene Burke
Telefoon: (070) 778 87 51
E-mail: canada@info.evd.nl

* Mexico
Ard Kwint
Telefoon: (070) 778 86 96
E-mail: mexico@info.evd.nl