RVU

747AM / Radio 1 P E R S B E R I C H T


---
PB 1024 Hilversum, 17 oktober 2003

De Droomfabriek: De laatste stap

- RVU's Radiodocumentaire -

VRIJDAG 24 OKTOBER 2003 VAN 16.00-16.45 UUR, RVU / 747AM HERHALING DE DAAROPVOLGENDE NACHT VAN 00.00-00.45 UUR, RVU / RADIO 1

Lotte Debrouwere volgt de laatste weken van het leven van een 70-jarige vrouw die heeft besloten een einde aan haar leven te maken. Door een ernstige progressieve spierziekte is zij niet meer in staat zelfstandig te functioneren. Van een levenslustige, actieve vrouw is ze veranderd in iemand die in alles afhankelijk is van de mensen in haar omgeving. De eenvoudigste dingen als douchen of een kopje thee drinken veroorzaken al een berg van problemen. Zo'n leven is aan haar niet besteed en doet haar besluiten een vervroegde afspraak te maken met de dood.

De jonge programmamaakster leeft intensief met haar en haar zoons mee in de laatste fase van haar leven en probeert te begrijpen wat het zo erg maakt als je niets meer kunt en hoe iemand de moed op kan brengen om 'de stekker eruit te trekken'.

Een programma van Lotte Debrouwere
Eindredactie: Vincent van Merwijk

De radiodocumentaire 'De laatste stap' is een onderdeel van het multimediale RVU-project De Droomfabriek. Deze serie gaat over keuzes maken, dromen en richting geven aan je leven. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Taskforce Ouderen en Arbeid (website: www.ouderenenarbeid.nl).

radiodocumentaire@rvu.nl
radiodocumentaire.nl

RVU's Radiodocumentaire biedt fascinerende doorkijkjes in werelden veraf en dichtbij, groot en klein. Spraakmakende feiten worden door eigenzinnige programmamakers op een rijtje gezet.

Met vriendelijke groet,

Monique Calis
RVU /// educatieve omroep
Afdeling Communicatie

---
(T) 035 - 677 1461 (di t.m. vrij)
(F) 035 - 677 1409
(E) monique.calis@rvu.nl
(W) http://www.rvu.nl

---