Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 20-10-2003

Televisie
CATHERINE GAAT VERDER
Uitzending vrijdag 24 oktober
Nederland 2 ­ 23.25 uur

CATHERINE KEYL GAAT KNOKKEN VOOR DE LOL

Na onder meer een vrouwelijke bodybuildster, extreem-rechts, de vrouwengevangenis en drugsverslaafden, komt Catherine Keyl in de aflevering van CATHERINE GAAT VERDER van vrijdag 24 oktober meer te weten over de zeer controversiële sport freefight.

Freefight is een combinatie van diverse vechtsporten zoals kickboksen en worstelen. De presentatrice maakt kennis met de Nederlands kampioen zwaargewicht Dave Vader. Bij freefight mag je overal schoppen en stoten, zelfs tegen het hoofd. De wedstrijd is pas ten einde als een van de vechters knock-out gaat of aftikt. Een wedstrijd duurt nooit lang...

Daves moeder moet niks hebben van de sport van haar zoon. Ze is nog nooit bij een wedstrijd aanwezig geweest. Catherine probeert haar ertoe te bewegen een keertje mee te gaan.

Catherine bezoekt Dave op de sportschool waar hij iedere dag traint. Samen met zijn trainer werkt hij toe naar het Europees Kampioenschap. De presentatrice kijkt niet alleen toe, maar probeert ook te voelen hoe het is om Dave te zijn.

Tegen het einde van de uitzending is het zover: het gala met het Europees Kampioenschap. Komt de moeder van Dave? En hoe brengt haar zoon het er vanaf?

In aflevering 9 van vrijdag 7 november is Catherine in de nachtelijke uren aanwezig bij een illegale straatrace.



Ingezonden persbericht