Ingezonden persbericht


Unieke Oprah Winfrey veiling op eBay

Opbrengst bestemd voor Oprah's Angel Network

Amsterdam, 22 oktober 2003 - Op online handelsplaats eBay veilt de beroemde Amerikaanse presentatrice Oprah Winfrey een aantal unieke objecten voor het goede doel. Zo worden onder andere de stoelen van de Oprah Winfrey set aangeboden waar talloze beroemdheden, zoals Halle Berry, Michael Jordan en John F. Kennedy jr. in hebben plaatsgenomen tijdens de show. Tevens biedt Oprah haar eigen skipakken en een sweater, door haar zelf gedragen op de cover van O, The Oprah Magazine, op eBay aan.

De veiling vindt plaats op de Amerikaanse website en duurt tot en met vrijdag 24 oktober aanstaande. Doordat alle internationale eBay-sites met elkaar in verbinding staan, kan wereldwijd iedereen meebieden in deze speciale veiling. De url. is:
.

Oprah's Angel Network
De opbrengst van de veiling gaat naar Oprah's Angel Network, een netwerk dat mensen inspireert het optimale uit hun leven te halen. Met behulp van donaties zijn reeds grote projecten opgezet, zoals onder andere het bieden van opleidingsmogelijkheden voor kansarme jongeren, het sponsoren van de bouw van meer dan 200 huizen met 'Habitat for Humanity' en het bouwen van 34 scholen in 10 landen.

Over eBay®
Met ruim 75 miljoen gebruikers is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Wereldwijd heeft de via eBay gerealiseerde omzet in 2002 de 14 miljard dollar overschreden. Onlangs werden de resultaten van het derde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 20 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl .