Gemeente Zwolle

College bezoekt Zwols Onderwijs Model

Op vrijdag 24 oktober zijn burgemeester en wethouders te gast bij het Zwols Onderwijs Model. Tijdens het ´Bezoek van de Week´ staat dit vernieuwende project in het beroepsonderwijs centraal.

Programma
Van 9.00 tot 11.00 uur is het college op bezoek bij de Van der Capellen Scholengemeenschap aan de Russenweg. Hier zullen burgemeester en wethouders verdeeld over kleine discussiegroepjes met leerlingen, docenten en managers in gesprek gaan over het Zwols Onderwijs Model.

Tussen 11.20 en 12.00 uur wordt het bezoek vervolgd bij het Thomas à Kempis College aan de Rieteweg. Daar mag het college de klas in om een les Beroepsgericht Vak te volgen.

Toelichting ZOM
Het Zwols Onderwijs Model (ZOM) is gericht op een vernieuwing van het beroepsonderwijs (VMBO en MBO) in Zwolle. Het is een geheel nieuw onderwijsmodel met als voornaamste kenmerken competentiegericht onderwijs, één onderwijsprogramma voor VMBO en MBO, optimale keuzemogelijkheden voor leerlingen, intensieve leerlingbegeleiding en de docent als coach/begeleider. De loopbaan van de leerling staat centraal bij het ZOM. Het ZOM is in 1997 begonnen als het Zwols Model, een samenwerking tussen vier Zwolse VMBO-scholen die gezamenlijk een oplossing zochten voor het beroepsgerichte bovenbouwprogramma.


---