De Unie


Sappi: Naleving CAO

24 oktober 2003 - Het heeft heel wat brieven schrijven gekost om Sappi alsnog zover te krijgen om de CAO volledig te gaan naleven.

Maar het is wel gelukt. Sappi is bereid om het akkoord zoals overeengekomen in mei 2003 na te gaan leven. Ze hebben wel twee toevoegingen. In het akkoord zouden de huidige opgebouwde rechten van ATV op life time basis uitbetaald worden. Eigenlijk een compromis want wij hadden om vrije tijd gevraagd. Alsnog willen ze nu de vrije tijd verlenen, in overleg met de lokale OR-en vast te stellen. Natuurlijk hadden we liever gehad dat het vrij opneembaar is maar je kunt tenslotte niet alles hebben. Het andere punt is de studie naar de pre-pensioen en pensioenregeling die gedateerd was op
1 februari 2004 en die Sappi graag naar 1 januari 2004 wil halen. Wat ons betreft niet een echt probleem, het vergt slechts voortvarend werken van alle partijen.

Gelukkig is het niet nodig geweest om verder Sappi te dwingen, door aktie voeren of andere ingrijpende maatregelen, om het akkoord te respecteren en na te leven. Wij zijn tevreden maar hopelijk jullie ook. Mocht je over een van de punten nadere informatie willen, loop dan even langs bij een van de kaderleden. Mocht je echt inhoudelijke bezwaren hebben neem dan even contact op met ondergetekende.

Met vriendelijke groet,

Servé Reijnders
Bestuurder


vrijdag, 24 oktober 2003