De Unie


Philips - Voortgang CAO-overleg

24 oktober 2003 - Op donderdag 16 oktober 2003 heeft een vervolggesprek plaatsgevonden tussen de hoofdonderhandelaars van de vakorganisaties en Philips om de pensioenproblematiek verder uit te diepen. Vanzelfsprekend willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en u informeren over de stand van zaken.

Zoals in het schrijven van juni al aangegeven, bestaat er bij Philips een boekhoudkundig probleem tengevolge van de internationale regelgeving omtrent verslaglegging van de financiële status en ontwikkelingen van een onderneming. Lange tijd hebben we, de gezamenlijke vakorganisaties, de probleemstelling steeds opnieuw ter discussie gesteld. Heeft Philips wel het probleem dat ze denken te hebben? Met alle mogelijke middelen heeft Philips steeds geprobeerd om met behulp van deskundigen, die van overal werden gehaald, duidelijk te maken dat er inderdaad een probleem bestaat.

Op donderdag 16 oktober hebben we gezamenlijk besloten om Philips maar eens duidelijk te laten maken dat er voor werknemers een winst te behalen is als we al om zouden gaan en anders tegen de pensioenproblematiek aan zouden kijken. Wij hechten eraan nadrukkelijk vast te stellen dat de vakorganisaties in volkomen harmonie en gezamenlijkheid optrekken in deze kwestie. Wij hebben allen hetzelfde belang: veilig stellen van uw pensioen(regelingen).

Philips heeft op zijn beurt toegezegd de verschillende pensioenscenarios uit te werken en die aan ons te overhandigen. Voorts heeft Philips aangegeven op de eerstvolgende onderhandelingsdag, 30 oktober aanstaande, eerst nog over de pensioenproblematiek te willen praten en vervolgens het gehele pakket aan CAO-onderhandelingen weer op tafel te leggen. Wat Philips betreft komt er dan langzamerhand een eindsituatie in zicht op grond waarvan besluiten genomen moeten worden, zowel aan vakorganisaties kant als aan Philips kant.

Om u de gelegenheid te bieden de stand van zaken volledig te bespreken, zullen we twee ledenvergaderingen beleggen. Omdat een en ander op zeer korte termijn geregeld moet zijn, kunnen we slechts twee vergaderingen aan. Het tijdstip waarop ze gehouden worden zou u echter in staat moeten stellen om een van de bijeenkomsten bij te wonen.

Wèl willen wij u vriendelijk doch dringend verzoeken om uw aanwezigheid per email kenbaar te maken zodat we logistiek niet voor verrassingen komen te staan. U kunt via het emailadres wll-t@unie.nl reageren.
De vergaderingen zullen worden gehouden op:

Maandag 27 oktober 2003
Om 19.30 uur
Kantoor van De Unie in Eindhoven
(Noord Brabantlaan 66)

Dinsdag 28 oktober 2003
Om 19.30 uur
Kantoor van De Unie in Sittard
(Poststraat 12)

Wij hopen u, na aanmelding, in groten getale te mogen begroeten. Vermeld u op uw aanmelding ook even welke bijeenkomst u wilt bezoeken?

Met vriendelijke groet,

Theo Willms en Gerald Maenen
bestuurders

* Intropagina Philips

vrijdag, 24 oktober 2003