Dienstenbond CNV

V&D: CAO verlengen tot 1 februari 2006?
21-10-2003

In de afgelopen weken hebben wij (bijna dagelijks) met de directie van V&D gesproken over de wens van het concern om enerzijds van de afgesproken salarisverhoging van 1,25% per 1 september jongstleden af te zien en anderzijds om de huidige CAO ongewijzigd te verlengen. Dit alles in het kader van de (structurele) gezondmaking van V&D.

Het zal u inmiddels genoegzaam bekend zijn dat het met V&D niet goed ging en niet goed gaat. De (nieuwe) directie heeft dan ook begin september jongstleden besloten om drastische maatregelen, die u ook bekend zijn, te moeten doorvoeren. Dit om V&D er weer bovenop te krijgen. Eind 2005, begin 2006 moet een dusdanige situatie zijn ontstaan dat V&D weer op de kaart staat.

In dat kader is ook aan de medewerkers van V&D gevraagd een bijdrage te leveren. Na langdurige, moeizame, pittige en zware onderhandelingen is uiteindelijk een voorstel totstandgekomen, die wij aan u, onze leden bij V&D, voorleggen.

Wij verzoeken u het onderstaande voorstel grondig te lezen en te bestuderen. Uw mening over het voorstel willen wij graag vernemen.
* Verlenging van de huidige CAO tot 1 februari 2006
* De ingangsdatum van de initiële loonsverhoging van 1,25% wordt verplaatst van 1 september 2003 naar 1 augustus 2005.
* Aan de fulltimers en parttimers wordt in december 2003 een eenmalig pensioengevend bedrag gegeven, ter grootte van 0,5% bruto (van het jaarsalaris).

* De salarissen en salarisschalen zullen gehandhaafd blijven op het niveau van augustus 2003. Gedurende de looptijd van de verlengde CAO wordt een nullijn gehandhaafd, hetgeen betekent dat (behoudens de hierboven genoemde verhoging per 1 augustus 2005) geen enkele loonsverhoging wordt doorgevoerd (met dien verstande dat wettelijke verplichtingen ten aanzien van leeftijdsverhogingen wel zullen worden doorgevoerd).

* Artikel 11.3 CAO (A la Carte-mogelijkheid voor leidinggevenden vanaf schaal 6 en hoger personeel in fulltime dienstverband) zal met ingang van 1 februari 2004 voor de duur van de verlenging van de CAO buitenwerking worden gesteld. Medewerkers maken zelf de keuze of zij met ingang van 1 februari 2004 tijd willen registreren, conform artikel 8.1.7. van de CAO (rekening courant systematiek).

Het voorstel houdt in dat in december 2003 een eenmalige uitkering van 0,5% wordt betaald. Deze uitkering is pensioengevend, hetgeen betekent dat het percentage meetelt voor de pensioenopbouw. Vervolgens wordt de structurele loonsverhoging van 1 september jongstleden verplaatst naar
1 augustus 2005.
Nogmaals: bestudeer het voorstel grondig en laat uw mening horen. Dat kan door het reactieformulier dat u thuis gestuurd heeft gekregen in te vullen en vóór 31 oktober 2003 naar ons terug te sturen:

CNV Dienstenbond
t.a.v. Cora Meere
Antwoordnummer 1600
2130 VN HOOFDDORP
(Een postzegel is niet nodig!)
of
Fax: (023)5650150
of
email: c.meere@cnvdibo.nl. Vermeld in uw mail: uw lidmaatschapsnummer, naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon, mobiel, vestiging, adres, postcode en plaats. Geef aan of u het eens bent met voorstel of niet. Geef in het laatste geval ook aan waarom.

Vragen?
In geval het voorstel u niet geheel duidelijk is of in geval u andere vragen of opmerkingen heeft, aarzel dan niet om te bellen of te mailen met bestuurder Geert B. Rijzinga, tel: (023)5670615 of email: g.rijzinga@cnvdibo.nl.

Tot slot
Het Standaard Sociaal Plan VendexKBB is onverkort op iedereen van toepassing. In de komende dagen praten wij zowel met de directie van V&D als met de hoofddirectie van VendexKBB over voornoemd plan. Op onderdelen wordt nagegaan of de inhoud van het plan (nog) voldoet aan de actualiteit. Zodra deze gesprekken zijn gevoerd, zullen wij u hierover informeren.