Gemeente Hulst


Persbericht - 24.10.2003

Verhuis- en inrichtingskostenvergoeding

Verhuis- en inrichtingskostenvergoeding ikv herstructureringsprojecten te Clinge, Nieuw-Namen & Heikant.

De Regionale Zeeuws-Vlaamse Woningbouwvereniging (RZVW) dient ter realisering van een aantal herstructureringsprojecten 37 woningen te ontruimen en te slopen.
Het betreft hertstructureringsprojecten in :


* Nieuw Namen, Nieuw-Kieldrechtsedijk : 4 woningen
* Clinge, Sterredreef : 10 woningen

* Clinge, Vermeerplein : 12 woningen

* Clinge, Molenstraat : 4 woningen

* Clinge, Rembrandtstraat : 4 woningen

* Heikant, Schoolstraat : 3 woningen.

Ten behoeve van de verhuizing van de huurders en de financiële haalbaarheid van de herstructureringsprojecten heeft de RZVW om een tegemoetkoming in de herinrichtingskosten gevraagd. In enkele gevallen is sprake van onvrijwillige verhuizing. Tevens zullen er woningen gedurende langere tijd leeg staan, omdat er voor de individuele bewoners oplossingen gezocht worden, waardoor niet alle bewoners tegelijkertijd verhuizen.
Bij een aantal herstructureringsprojecten wordt niet ingezet op het actief verhuizen van bewoners, maar wordt door de RZVW een passief verhuisbeleid gehanteerd.

De realisering van de herstructureringsprojecten valt binnen de doelstellingen van het Stedelijk Vernieuwingsbeleid. Het college van burgemeester en wethouders van Hulst stelt derhalve aan de gemeenteraad voor een bedrag van 83.949,30 ( 2.268,90 per te slopen woning) toe te kennen als tegemoetkoming in de herinrichtingskosten die voortkomen uit de realisering van de voornoemde projecten.

Dekking van deze uitgave kan geschieden door het beschikken over een gedeelte van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing. De gemeenteraad buigt zich in haar vergadering van 13 november 2003 over dit voorstel.

---

Gemeente Hulst Team Voorlichting
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl