AutoRai

24-10-2003

Mercedes-Benz Grand Sports Tourer vanaf 2005 in productie

Tien jaar nadat deze locatie werd gekozen wordt de DaimlerChrysler-fabriek in Tuscaloosa in de Amerikaanse staat Alabama aanzienlijk uitgebreid. Doel van de expansie is het creëren van productiefaciliteiten voor de Mercedes-Benz Grand Sports Tourer (GST), die begin 2005 in productie gaat.

De Grand Sports Tourer combineert de eigenschappen van bestaande personenautoconcepten zoals een sedan, een combi en een Sports Utility Vehicle (SUV). De Grand Sports Tourer wordt geproduceerd naast de succesvolle Mercedes-Benz M-Klasse, die sinds zijn introductie in 1997 in Tuscaloosa wordt geproduceerd.

De naam Grand Sports Tourer verraadt de eigenschappen van het nieuwe model. Grand staat voor grootte, ruimtegevoel en functionaliteit, Sports duidt op het dynamische karakter en Tourer geeft aan dat dit model de kwaliteiten heeft van een comfortabele auto voor lange afstanden. Deze veelzijdige auto is het resultaat van een intensieve dialoog met onze klanten om hun wensen vast te stellen, te analyseren en om te vormen tot nieuwe autoconcepten, zegt professor Jürgen Hubbert, lid van de raad van bestuur van DaimlerChrysler AG en hoofd van de Mercedes Car Group.

De Grand Sports Tourer is bij uitstek geschikt voor het comfortabel afleggen van lange afstanden. Zo is er volop ruimte voor maximaal zes personen met individuele stoelen en alle denkbare extras. De variabele indelingsmogelijkheden van het interieur maken het ook mogelijk om zonder problemen bijvoorbeeld fietsen, skis of andere zaken mee te nemen. De Grand Sports Tourer wordt aangedreven door stil lopende zes- of achtcilindermotoren in combinatie met de recent geïntroduceerde 7G-TRONIC automatische transmissie. Verder is de Grand Sports Tourer voorzien van elektronisch geregelde vierwielaandrijving, het AIRMATIC DC veersysteem en vele andere voorzieningen op het gebied van comfort en veiligheid.