Politie Hollands Midden
Datum: 24 oktober 2003

(


Beroving tas Leiden

De politie heeft vanochtend, vrijdag 24 oktober 2003, aangifte opgenomen van een 23-jarige vrouw uit Leiden. De vrouw liep vanochtend, rond 06.45 uur, met haar fiets aan de hand door de Kennewegsteeg, toen een man haar tegemoet kwam. De man bedreigde haar met een slagvoorwerp, en graaide uit de tas van de vrouw onder andere een mobiele telefoon. Nadat de vrouw kon wegrennen, ging de man er vervolgens vandoor op de fiets van de vrouw, een groene damesfiets.


Onder invloed Leiden

Rond 22.00 uur gisterenavond, donderdag 23 oktober 2003, kreeg de politie in Leiden de melding dat er op de Garenmarkt iemand onder invloed van alcohol een auto zou besturen. Op de Lammenschansweg troffen agenten bij een benzinestation de betreffende auto aan. Nadat de 30-jarige bestuurder uit Leiden op de mobiele blaastest een 'F' indicatie had geblazen, werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man kreeg een rijverbod van 17 uur en een procesverbaal voor het rijden onder invloed. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, ook daar kreeg hij procesverbaal voor.


Kop-staart aanrijding Waddinxveen

Op donderdag 23 oktober vond op de Henegouwerweg omstreeks 14.00 uur een kop-staart aanrijding plaats tussen een bestelauto en een personenauto. Een 24-jarige bestelautobestuurder uit Hazerswoude-Rijndijk reed over de Henegouwerweg in de richting van Boskoop. De bestuurder reed met een aanhanger en wilde nog bij het oranje verkeerslicht nabij de hefbrug doorrijden. Een voorop rijdende 38-jarige automobiliste uit Spijkenisse remde echter voor het verkeerslicht waarna de aanrijding ontstond. De bestuurster en een 42-jarige inzittende uit Rotterdam werden voor controle overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie maakt tevens proces verbaal op voor overbelading van het voertuig van de bestuurder uit Hazerswoude-Rijndijk.


Onder invloed Gouda

In de nacht van donderdag op vrijdag, 14 oktober rond 02.15 uur, heeft de politie in Gouda op de Karnemelksloot een 30-jarige automobilist gecontroleerd op alcohol. De man blies 505 Ug/l en kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd. Bij controle bleek de man ook nog een verkeersboete te hebben openstaan, welke de man aan het bureau betaald heeft.

Aanhouding Boskoop
De politie heeft op vrijdag 24 oktober een 25-jarige Boskoper aangehouden op verdenking van woninginbraak. De man wordt ervan verdacht in de avond van donderdag 28 augustus of de nacht van vrijdag 29 augustus te hebben ingebroken in een woning aan de Weegbree. De inbrekers was de woning binnengekomen via een openstaand slaapkamerraam terwijl de bewoners thuis waren. Uit het huis werd een laptop, een fototoestel en geld weggenomen. De politie kwam de verdachte op het spoor na een melding over de laptop.

Agressie in het verkeer Gouda
Een 23-jarige Alphenaar heeft aangifte gedan van mishandeling op donderdag 23 oktober. De Alphenaar liep omstreeks 09.15 uur over het voetpad op de Burgemeester Jamessingel toen er een auto naderde. Volgens de Alphenaar moest hij zijn pas versnellen om niet aangereden te worden. Als reactie op dit rijgedrag trapte de Alphenaar naar de auto. De bestuurder van de auto is echter hierna uitgestapt en heeft de Alphenaar geslagen en geschopt waarna deze zijn evenwicht verloor en op de grond viel. De automobilist is hierna doorgereden. De politie stelt een onderzoek in. De Alphenaar liep schaafwonden op en letsel aan een lip, een arm en bulten op het hoofd.

Kop-staart aanrijding Krimpen aan de Lek
Op donderdag 23 oktober omstreeks 22.15 uur vond op de kruising N210/Krimpenerbos een kop-staart aanrijding plaats tussen drie personenauto's. De bestuurders reden over de N210 in de richting van Krimpen aan de Lek. Twee voorop rijdende automobilistes konden remden af voor twee stilstaande voertuigen nabij de kruising. Een 47-jarige automobilist uit Bergambacht zag te laat dat de twee auto's voor hem afremden waardoor hij tegen de auto van een 44-jarige bestuurster uit Krimpen aan de Lek botste. Deze reed vervolgens tegen de auto van een 48-jarige bestuurster uit Ouderkerk aan den Ijssel. De bestuurster uit Krimpen aan de Lek klaagde over nekpijn en werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --