Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



24 oktober 2003



Winterswijk- koe voor trein.


Kort voor middernacht heeft de machinist van de laatste trein voor die dag op de lijn Winterswijk - Arnhem bij de overweg aan de Grevenweg een koe voor de trein gekregen.
Het dier overleefde de botsing niet en van de inzittenden van de trein (zo'n 20) raakte niemand gewond. Zij zijn met een bus verder vervoerd, terwijl op de stations onderweg passagiers werden opgepikt.. De brandweer Winterswijk heeft geassisteerd om de koe bij het ongeval te verwijderen, waarna de trein door een andere machinist naar het station is gereden.



Eibergen- frontale aanrijding


Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Molenweg is gisterenochtend omstreeks 08.45 uur een 45-jarige bestuurder uit Eibergen gewond geraakt. Na een bocht in de weg kwam hij in aanrijding met een 38-jarige bestuurder uit Aalten, die uit tegenovergestelde richting kwam. De Eibergenaar verklaarde betrokkene te laat te hebben gezien. Bij de aanrijding raakte hij gewond aan zijn gezicht en onderging eerste hulp. De beide auto's raakten bij de aanrijding zwaar beschadigd.



Borculo - rijden onder invloed


Afgelopen nacht even voor 02.00 uur werd op de Hoflaan een 74-jarige vrouw uit die plaats tijdens een routinecontrole gecontroleerd. Agenten roken, dat de vrouw alcohol gedronken had en lieten haar blazen. Hierbij overschreed zijn de toelaatbare grens en is zijn naar het politiebureau in Doetinchem gebracht. Aangezien zij de ademanalyse niet op de juiste wijze kon volbrengen werd een arts gebeld, waarna een bloedproef van de vrouw genomen werd. Zij heeft een rijverbod van 5 uur gekregen.



Lichtenvoorde- schade door kerende vrachtauto


Bleek een 44-jarige Finse vrachtwagenchauffeur zich gisterenmiddag verreden te hebben in het Veen. Bij zijn poging om zijn combinatie weg te krijgen reed hij het trottoir over zo'n 3.5 meter kapot en sneuvelde er een houten markeringspaal. De gewaarschuwde politie hielp betrokkene en begeleidde hem vervolgens naar de plaats van bestemming elders in de gemeente. De schade wordt met de gemeente geregeld.



Doetinchem- inbraak in bedrijf


Afgelopen nacht rond 01.30 uur werd een inbraak gemeld bij een bedrijf aan de Grutbroek. Onbekenden hebben de toegangsdeur vernield en vervolgens o.a. een geldkistje in het pand gevonden en meegenomen.



Eibergen - dronken man aangetroffen


Meldde een getuige dat hij rond 19.30 uur bij het Koeweidepad in de Maat een man had aangetroffen waar het niet zo goed mee zou gaan. Agenten troffen een 56-jarige Eibergenaar op een bankje aan, die te diep in het glaasje had gekeken. Onderweg naar huis was hij gevallen en had daarbij een hoofdwondje opgelopen.
De man was niet meer in staat op zelf thuis te komen, waarna de agenten besloten hem thuis af te zetten. Hij krijgt wel een bekeuring.



Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --