TNO Arbeid

Tweede meting onder zelfstandigen met een arbeidshandicap

Van A tot Z; van arbeidsongeschiktheid naar zelfstandig ondernemen

Is zelfstandig ondernemen voor arbeidsgehandicapten een realistische optie? Vanuit de WAO een onderneming beginnen is immers niet gebruikelijk. Het bedrijf vervolgens draaiende houden, is een kwestie van wikken en wegen en vooral heel goed de grenzen van het eigen kunnen in de gaten houden. Hierin verschillen arbeidsgehandicapte ondernemers overduidelijk van zelfstandigen die niet vanuit de WAO gestart zijn.

In deze publicatie wordt van A tot Z nagegaan wat in het licht van de huidige arbeidsmarkt de mogelijkheden zijn voor startende ondernemers met een arbeidshandicap. De ondernemers komen zelf aan het woord en er wordt dieper ingegaan op de begeleiding van de ondernemers, voor en na de startfase.

Deze uitgave biedt een schat aan informatie voor mensen met een arbeidshandicap die voor zichzelf zijn begonnen of dat overwegen, en voor beleidsmakers die zich op deze groep richten.

'Van A tot Z; van arbeidsongeschiktheid naar zelfstandig ondernemen, Tweede meting onder zelfstandigen met een arbeidshandicap', auteurs J. Minderhoud en A. Korver, ISBN 90-5986-018-7, is een uitgave van TNO Arbeid en kost EUR 19, exclusief btw. Het rapport is schriftelijk te bestellen bij TNO Arbeid, fax 023 554 93 94 of receptie@arbeid.tno.nl.