Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 24 oktober 2003

Automobiliste kneust borstbeen

Zij kreeg geen voorrang van bestuurder van een auto met aanhanger

Wierden
Op donderdag 23 oktober '03 omstreeks 15.00 uur reed een 27-jarige man uit Wierden met zijn auto met aanhanger over de Nottermorsweg in Wierden. Hij verleende op de kruising met de Nijverdalsestraat geen voorrang aan een 33 jarige automobiliste uit Hellendoorn. Hierdoor kwamen zij in botsing. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat haar borstbeen flink gekneusd was. De auto's waren zodanig zwaar beschadigd dat deze werden afgesleept. De brandweer heeft het wegdek schoongespoten. Tegen de 27-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet verlenen van voorrang. (bps: 03-139351)

Fietser raakt gewond aan hoofd

Zij viel van haar fiets omdat zij in aanraking was gekomen met tegenliggers die met meerderen naast elkaar fietsten.

Almelo

Op donderdag 23 oktober '03 omstreeks 15.34 uur fietste een 33 jarige vrouw over de Wierdensestraat te Almelo. Zij kwam op een gegeven moment 3 tegenliggers op de fiets die naast elkaar fietsten tegen. Deze fietsers werden ingehaald door een 4e fietser. De vrouw kwam tijdens het passeren van de groep in aanraking met de buitenste fietser. Hierdoor kwam zij ten val en kwam met haar hoofd tegen het beton van de brug waarover zij op dat moment reed. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 03-139355)

Meisje gewond na aanrijding

Bestuurder scooter rijdt door zonder zijn identiteit bekend te maken.

Almelo

Op donderdag 23 oktober '03 omstreeks 9.30 uur kwam er een melding bij de Politie Twente van een aanrijding waarbij de veroorzaker was doorgereden. Bleek dat een 16 jarige meisje uit Almelo op haar fiets op de splitsing Anjelierstraat met de Anemoonstraat in Almelo was afgesneden door een onbekende bestuurder van een scooter. Zij kwam hierdoor ten val. De bestuurder van de scooter heeft nog omgekeken maar is niet gestopt om zijn identiteit kenbaar te maken. Het meisje is onderzocht door de broeders van de ambulance. Zij had niets gebroken. Haar been was bekrast en bebloed en zij had wondjes in haar gezicht. De scooter was geel van kleur en werd bestuurd door een jongen. De Politie Twente zoekt getuigen van dit ongeval. (bps: 03-139162)

Verkeerscontroles

In Noord West Twente werden verschillende verkeerscontroles gehouden

Almelo, Rijssen, Vriezenveen

Op donderdag 23 oktober '03 tussen 7.00 uur en 9.00 uur hebben agenten wederom gecontroleerd op het negeren van het rode licht op de kruising Ootmarsumsestraat/Wanschersweg/Wijlre te Almelo. Betrof een drukke verkeersochtend. Er werden 5 fietsers en 4 automobilisten bekeurd voor het rijden door rood licht. Eén bromfiets was niet voorzien van de vereiste gele plaat. Eén automobilist droeg geen gordel. Zij kregen hiervoor ook een bekeuring. (bps: 03-139085)

Tussen 16.15 uur en 16.50 uur werd er een controle gehouden op de Lichtenbergerweg in Rijssen. Hier geldt een geslotenverklaring. Voor het overtreden hiervan werden 9 bestuurders van auto's bekeurd. (03-139490)

Tussen 19.00 uur en 21.00 uur werd er een verkeerscontrole gehouden op de Schout Doddestraat te Vriezenveen. Er werd voornamelijk gelet op de verlichting van vrachtauto's en personenauto's. In totaal werden hiervoor 17 bekeuringen uitgeschreven. Tevens werden er twee kentekenbewijzen in beslag genomen omdat de uitlaten niet voldeden aan de gestelde eisen. De eigenaren moeten hun voertuig opnieuw laten keuren. (03-139079)

Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --