Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 oktober 2003

Fietser gewond na aanrijding

71-jarige vrouw op fiets verleende geen voorrang aan een automobilist, waardoor een aanrijding ontstaat en zij gewond raakt

Losser

Een 71-jarige vrouw uit Losser fietste donderdagmiddag 23 oktober omstreeks 13.30 uur op de Van Deinsestraat in Losser. Zij sloeg op het kruispunt met de Hogeweg linksaf en zag daarbij een voor haar van rechts komende personenauto met aanhangwagen over het hoofd. De auto werd bestuurd door een 48-jarige man uit Losser. De vrouw fietste tegen de linker zijkant van de aanhangwagen en liep hierbij letsel aan haar hoofd en hand op. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-139265)

Verduistering auto

Man maakt proefrit met een beige Mercedes Benz en brengt de auto niet terug; autobedrijf doet aangifte

Hengelo

Donderdagmiddag nam een man omstreeks 13.30 uur vanaf een autobedrijf een personenauto mee voor een proefritje. Het gaat om een beige metallic Mercedes Benz, type 190 met kenteken PH-LG-04. Op het moment dat de auto meegenomen werd, zaten er handelaarskentekenplaten 46-HA-42 op de auto. De man bracht de auto donderdag niet terug, waarop een medewerker van het autobedrijf aangifte deed. Het signalement van de man is als volgt: een vrij kleine man van ongeveer 50 jaar met een fors postuur, een snor en kort donker en wat grijzend haar, iets kalend. De man sprak met een Brabants accent, droeg die middag een roodkleurige jas en had een groen/rood geblokte vierkante schoudertas bij zich. Hij zag er verzorgd uit en opvallend was dat hij wat moeizaam liep. (bps: 03-139433)

Aanhanger gestolen

Na het forceren van een hek werd vanaf een bedrijfsterrein een aanhanger met daarop gemonteerde compressor gestolen

Hengelo

In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 oktober werd het hekwerk van een bedrijfsterrein aan de Wegtersweg in Hengelo geforceerd. Vervolgens werd vanaf het terrein een groene aanhangwagen, een tandem-asser, met daarop gemonteerde compressor van het merk Sullair weggenomen. Door een medewerker van het bedrijf werd aangifte gedaan. (bps: 03-139086)

Vrouw valt van fiets

Een vrouw fietst door diepe kuil, komt hierbij te vallen en raakt gewond

Ambt Delden

Een 69-jarige vrouw uit Delden reed dinsdagavond 21 oktober met haar hond aan de fiets op het Bornsevoetpad in Ambt Delden. Zij had maar één hand aan het stuur waardoor zij, toen zij op het zandgedeelte door een diepe kuil fietste, de balans verloor en ten val kwam. De vrouw kwam met haar gezicht op de grond terecht. Ambulancepersoneel bracht haar voor onderzoek naar het ziekenhuis. (bps: 03-138503)

Gordelcontrole

Bij controle van ongeveer 35 auto's werden door de politie 10 processen-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van een gordel

Tubbergen

Donderdag 23 oktober vond tussen 14.00 en 16.00 uur een verkeerscontrole plaats op de Uelserweg in Tubbergen. In totaal werden ongeveer 35 auto's gecontroleerd. De politie maakte hierbij 10 processen-verbaal op wegens het niet dragen van een gordel. (bps: 03-139358)

Verkeerscontrole

39 bekeuringen bij verkeerscontrole in Zenderen

Zenderen

Donderdagmiddag 23 oktober werd van 14.15 tot 16.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Hoofdstraat in Zenderen. Hierbij maakte de politie 39 processen-verbaal op: 33x wegens het niet dragen van een gordel, 1x wegens het verlopen van de APK, 1x wegens het niet verlenen van voorrang, 2x het negeren van het rode verkeerslicht, 1x wegens foutief parkeren en 1x wegens het niet handsfree telefoneren in de auto. (bps: 03-139393)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --