Politie Gelderland-Midden

Arnhem - wapen en vermoedelijk gestolen goed aangetroffen Publicatiedatum: 24-10-2003

De politie heeft donderdagavond bij een routinecontrole op de Westervoortsedijk een pistool, drugs en diverse goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Bij de controle werden drie verdachten aangehouden. Het betreft een 25-jarige vrouw uit IJsselstein (Utr.) en twee mannen van 19 en 28 jaar uit Den Haag. Surveillerende agenten zagen het drietal rond tien uur in een auto over de Westervoortsedijk rijden en stelden een controle in. Daarbij zagen de agenten ondermeer sieraden in de auto liggen met de prijskaartjes er nog aan. Verder vonden de agenten diverse bolletjes harddrugs en een pistool. Het drietal werd vervolgens aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit, het bezit van harddrugs en heling en is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verzet na aanhouding wegens belediging Publicatiedatum: 24-10-2003

Een 28-jarige Dierenaar heeft vrijdagnacht zijn plasje tegen de gevel van een gebouw aan de Oude Oeverstraat moeten bekopen met een proces-verbaal en enkele uren cel. De man werd rond half vier 's nachts door surveillerende agenten betrapt toen hij tegen de gevel stond te wateren. Toen de agenten hem daarover aanspraken liep hij weg, waarop hij door de agenten werd vastgepakt. De Dierenaar maakte de agenten ten overstaan van publiek uit voor `klootzakken' en begon om zich heen te slaan. De agenten wisten de man te overmeesteren en namen hem mee naar het bureau. Hij is later na verhoor heengezonden met een proces-verbaal en had verklaard zich als gevolg van drankgebruik niet veel meer te kunnen herinneren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Herveld - bromfietser gewond na aanrijding met Quad Publicatiedatum: 24-10-2003

Bij een verkeersongeval tussen een bromfiets en een Quad (een soort vierwielige terreinmotor) op de Tielsestraat in Herveld is donderdagmiddag een 18-jarige vrouw uit Andelst gewond geraakt. Het slachtoffer reed rond vijf uur op haar bromfiets en botste ter hoogte van een weiland en botste tegen de Quad op. De vrouw liep daarbij een hersenschudding op en is overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem. De verklaringen van beide betrokkenen over het ongeval lopen nogal uiteen. Bij de Quad was een 10-jarige jongen uit Herveld, die tegenover de politie verklaarde met het voertuig aan de hand het weiland te zijn uitgelopen. Volgens het slachtoffer zou de jongen het voertuig bestuurd hebben en zonder te kijken de weg op zijn gereden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.