Gemeente Westerveld

24-10-2003
Eénrichtingsverkeer Bolderhoek in Dieverbrug

In verband met de verbouwing van de rioolwaterzuivering Dieverbrug wordt er tijdelijk éénrichtingsverkeer ingesteld op de weg Bolderhoek. Het éénrichtingsverkeer zal gelden op bepaalde dagen, gedurende werktijden.

Het Waterschap Reest en Wieden is momenteel de
rioolwaterzuiveringsinstallatie Dieverbrug aan het verbouwen. De installatie zuivert het aangeboden rioolwater van de gemeente Westerveld, en loost vervolgens het gezuiverde water op de Drentse Hoofdvaart. De huidige installatie is 26 jaar oud en krijgt nu meer rioolwater aangeboden dan waarvoor deze in 1976 is gebouwd. Hierdoor voldoet het te lozen water niet altijd aan de gestelde eisen. Na de verbouw verbetert de kwaliteit van het water ter hoogte van het lozingspunt. De vernieuwde installatie voldoet aan de wet milieuvergunning, waarin onder andere de actuele geur- en geluidseisen zijn opgenomen. Het te lozen water voldoet na afronding van dit project aan de eisen van de wet verontreiniging oppervlaktewater.

De verbouw duurt ruim een jaar.

Tijdens de bouw zal er een hoeveelheid zand, materiaal, materieel en dergelijke aan- en afgevoerd worden. Het transport van en naar de zuiveringsinstallatie, aan de Bolderhoek te Dieverbrug, moet via de relatief smalle Bolderhoek geleid worden. Om tijdens dit transport zo weinig mogelijk schade aan de weg en bermen te krijgen, is in overleg met de buurbewoners afgesproken dat er gedurende de bouw tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen worden.

Dit houdt in dat op bepaalde dagen, gedurende werktijden, éénrichtingsverkeer (van of naar de zuiveringsinstallatie) wordt ingesteld voor de weg Bolderhoek. Het tijdelijke éénrichtingsverkeer wordt met verkeersborden aangegeven, en geldt niet voor fietsers en bromfietsers.