Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


Vrijdag 24 oktober 2003



't Harde- Snelheidscontrole

Op donderdagochtend 23 heeft de politie een verkeerscontrole gehouden. Aan de Bovendwarsweg in 't Harde zijn acht boetes uitgeschreven voor het overschrijden van de max. toegestane snelheid van 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 56 km/u. Ook zijn er aan deze weg nog twee boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en een boete voor het voeren van de mistlampen. Aan de Eperweg zijn twee boetes uitgeschreven voor het overschrijden van de max. toegestane snelheid van 60 km/u. Hier was de hoogst gemeten snelheid 74 km/u.



Ermelo- Rijden onder invloed


In de nacht van donderdag 23 oktober op vrijdag 24 oktober heeft de politie tijdens een surveillance een 31-jarige vrouw uit Tilburg staande gehouden. Deze vrouw zat namelijk met teveel drank op achter het stuur. Na de blaastest die negatief voor haar uitviel moest ze mee naar het politiebureau om daar een ademanalyse te ondergaan. Het bleek dat de vrouw een alcoholpromillage van ruim 1,2 in haar bloed had zitten. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod voor 6 uur. Verder zal zij nog een proces verbaal opgestuurd krijgen.



Ermelo- Verkeerscontrole


Op donderdagavond 23 oktober heeft de politie een verkeerscontrole gehouden aan de Putterweg, Horsterweg, Volenbeekweg, Oude Telgterweg in de Harderwijkerweg in Putten. De volgende boetes zijn uitgeschreven: 44 maal voor fietsverlichting, 1 maal voor niet dragen van de gordel, 1 maal voor door rood licht rijden, 1 maal voor verlopen APK, 1 maal voor het niet dragen van de helm. Verder zijn er nog 30 blaastesten afgenomen. Niemand van deze bestuurders had te veel gedronken.



Harderwijk- Snelheidscontrole


Op donderdagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Stationslaan in Harderwijk. Hier werden in totaal 200 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 19 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u.



Nunspeet- Rijden onder invloed


Op donderdagavond 23 oktober zag de politie tijdens een surveillance een man naast zijn auto staan op de Bovenweg in Nunspeet. De man stond erg onvast op zijn benen en het was duidelijk dat hij teveel alcohol had genuttigd. Eerder die avond had de politie al een melding gehad dat deze bestuurder vermoedelijk onder invloed vanuit Nunspeet was gaan rijden.
Het bleek te gaan om een 37-jarige man uit Oldebroek. De bestuurder had kennelijk op zijn route ook nog enkele voorwerpen geraakt, aangezien de auto aan de voorkant was beschadigd. De man is door de politie meegenomen naar het bureau waar hij een ademanalyse moest afleggen. Hieruit bleek dat de man een promillage van ruim 1,8 in zijn bloed had zitten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.
De politie maakt een proces verbaal op.



Vierhouten- Diefstal uit bedrijf


Op donderdagmorgen 23 oktober deed een 45- jarige man uit Vierhouten aangifte van diefstal uit een bedrijf aan de Elspeterbosweg. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 22 oktober 19.00 uur en 23 oktober 09.30 uur. De daders zijn binnen gekomen door een raam te forceren. Uit een werkkamer zijn een computer, een scherm en een scanner meegenomen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.



Wezep- Verkeersongeval met letsel


Op donderdagmiddag 23 oktober kwam er een melding binnen van een verkeersongeval met letsel aan de Clematisstraat in Wezep. Een 28-jarige vrouw uit Wezep reed met haar auto over de Clematisstraat in de richting van de Zuiderzeestraatweg. Op dit kruispunt sloeg zij rechtsaf. Hierbij liet zijn de 20-jarige fietsster uit Wezep die op dezelfde weg reed niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beiden. De fietsster had licht letsel opgelopen aan haar duim en knie en hoefde niet naar het ziekenhuis.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --