Politie Gelderland-Midden

Gendt/Doornenburg - snelheidscontroles
Publicatiedatum: 24-10-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdagmiddag en
-avond snelheidscontroles gehouden in Gendt en Doornenburg. Op de Angerensestraat in Gendt werd gecontroleerd tussen half vier en kwart over negen. Onder 1500 passanten waren er 8 die de maximumsnelheid van 80 km/u hadden overschreden. Hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 109 km/u. Op de Krakkedel in Doornenburg controleerde het VHT tussen diezelfde tijdstippen ruim 1900 voertuigen op snelheid. Daarvan reed er slechts een te hard met een snelheid van 90 km/u, terwijl 80 daar de limiet is. De controle op de Krakkedel was van tevoren aangekondigd. Op het traject tussen Huissen en Gendt (waaronder de Krakkedel) registreerde de politie in 2002 in totaal 21 verkeersongevallen, waarvan te hard rijden de voornaamste oorzaak bleek te zijn. Het aantal verkeersongevallen op dit traject vertoonde een stijging ten opzichte van voorgaan de jaren: in 2001 waren dat er nog 17, het jaar daarvoor bedroeg het aantal verkeersongevallen 12. Ook in ernst lijkt het aantal toe te nemen, vielen er in 2002 zes gewonden, in de daaraan voorafgaande jaren waren dat er respectievelijk drie en twee.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Terschuur; aangehouden verdachten reden in opdracht Publicatiedatum: 24-10-2003

De op 6 september aangehouden Duitse verdachten in Terschuur blijken in opdracht van een man in Duitsland gereden te hebben, zo blijkt uit het politieonderzoek. De twee werden aangehouden op een parkeerplaats langs de Rijksweg A1, nadat in hun auto verdovende middelen en een pistool werden aangetroffen.

De 25-jarige bijrijder blijkt geen rol van betekenis in het transport te hebben gehad. Hij is door de Vreemdelingendienst de grens over gezet. De 21-jarige bestuurder, woonachtig in Sankt Augustin (D) heeft bekend vanuit Duitsland naar Nederland te zijn gereden om in de Randstad heroïne en een pistool op te halen. De man verklaart hierover dat hij daarmee enkele honderden euro's zou kunnen verdienen.

Waarde
De in beslag genomen heroïne zou voor 4000 Euro door de verdachte zijn gekocht, zo verklaart hij zelf. Ook zegt hij dat eenzelfde hoeveelheid in Duitsland ongeveer het dubbele kost. Uiteindelijk heeft de rit de man geen geld opgeleverd. De verdovende middelen en het pistool zijn in beslag genomen. Informatie uit het onderzoek in Terschuur is ter beschikking gesteld van andere korpsen, zodat zij nader onderzoek kunnen doen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221