Consumentenbond

Grote prijsverschillen bij winterzonaanbieders

24 oktober 2003

Vergelijken kan honderden euro's besparing opleveren De prijzen van winterzonbestemmingen lopen enorm uiteen. Voor eenzelfde hotel of appartement kan dit bij de ene reisorganisator honderden euro's duurder uitpakken, dan bij de andere.

De Consumentenbond vergeleek de prijzen van 10 grote reisorganisatoren naar bestemmingen zoals Tunesië, Malta, Turkije. Voor deze reizen kwamen Oad en Holland International over het algemeen het goedkoopst uit de test. Neckermann bleek de duurste reisorganisator. De uitkomsten van het onderzoek staan in de Reisgids, die vandaag, 24 oktober, verschijnt.

Consumenten kunnen veel geld besparen door prijzen naar winterzonbestemmingen te vergelijken. Uit de prijsvergelijking in de Reisgids van het winteraanbod van tien grote reisorganisatoren bleek dat een reis onder dezelfde voorwaarden (hetzelfde hotel, dezelfde vertrekdatum en verblijfsduur) in 53 voorbeelden een prijsverschil opleverde, variërend van EUR53 tot EUR409 per persoon. Voor eenzelfde accommodatie in dezelfde tijd betalen reizigers bij de ene reisorganisator fors meer dan bij een andere.

Bij gebruik van het appartement voor het maximale aantal personen liep het verschil voor een zespersoons appartement in Albufeira zelfs op tot EUR1320. Van de tien reisorganisaties kwam Neckermann voor deze reisbestemming als duurste uit de test. De goedkoopste reisorganisatoren voor het winteraanbod zijn Oad en Holland International.