Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


24 oktober 2003



Brummen - aanrijding met geparkeerd voertuig


Een 23 jarige bestuurder uit Brummen is gisteravond tegen een stilstaande auto aan de Visserstraat gebotst. Dit gebeurde toen hij een kat probeerde te ontwijken die uit de struiken de weg over rende. De stilstaande auto heeft behoorlijke schade opgelopen.



Twello - brand door vuurwerk


Gistermiddag veroorzaakten twee 13 jarige jongens een brand met vuurwerk, dit gebeurde aan de Duistervoordseweg. Er stonden een aantal dozen in de schuur, waaronder een doos met vuurwerk van het jaar ervoor. De jongens waren benieuwd of het vuurwerk nog werkte en staken dit af. Met als resultaat dat een tolletje in de coniferen terecht kwam en de coniferen in brand vlogen. De brandweer heeft de brand geblust. Het overige vuurwerk is door de politie meegenomen.



Zutphen - jongerenruzie


Gistermiddag is een 9 jarig meisje uit Zutphen lastig gevallen door twee jongens (leeftijd onbekend) aan de Valckstraat. Het meisje fietste samen met een vriendinnetje rond drie uur naar huis, onderweg kwamen ze twee jongens tegen die hen toeriepen of ze klappen wilden hebben. Één van de jongens reed met zijn fiets tegen de fiets van het 9 jarige meisje aan, met als resultaat een slag in haar wiel. De identiteit van de jongens is niet bekend.



Joppe - gevolg van afwijkend rijgedrag


Gisteravond is een 29 jarige automobilist gecontroleerd wegens zijn afwijkende snelheid op de Dortherdijk. Hij rook naar alcohol en moest een blaastest ondergaan, waar hij 0,77 prom. blies. De 29 jarige man uit Zutphen verklaarde dat hij niet in het bezit van een rijbewijs was. Een proces verbaal wordt opgemaakt.



Toldijk - lasercontrole


Op de Zutphen-Emmerikseweg is gisteravond een snelheidscontrole gehouden tussen kwart over zeven en half negen. Er zijn 11 processen verbaal opgemaakt wegens het niet houden aan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 118km/u. Ook is er nog een bromfietser aangehouden. Deze reed met een te hoge snelheid over de rijbaan, maakte slingerende bewegingen en verzuimde het verplichte brom/fietspad te gebruiken. Hij heeft een bekeuring gekregen voor het opvoeren van zijn brommer.



Zutphen - hangplekken controle


In Zutphen heeft de politie op verschillende hangplekken gecontroleerd, alleen bij de Wegwijzer zijn vier jongeren bekeurd, het gaat om één 17 jarig meisje en drie jongens van 16, 17 en 22 jaar. Op de hangplek lag een zakje wiet, afgetrokken bladeren en ander rommel. Voordat de jongeren weggestuurd werden moesten ze de rommel opruimen.


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --