De Unie


Horeca - Stappenplan i.v.m. rookvrije werkplek

24 oktober 2003 - Zoals u wellicht in het nieuws heeft kunnen waarnemen, heeft Minister Hoogervorst in een gesprek met Koninklijk Horeca Nederland aangegeven geen termijn te verbinden aan de uitzonderingspositie van de horeca aangaande de rookvrije werkplek.

Dit betekent dat de horeca is uitgezonderd van het invoeren van een rookvrije werkplek per 1 januari 2004. Voorwaarde is wel dat Koninklijk Horeca Nederland in samenspraak met het ministerie van VWS komt tot een stappenplan dat concrete maatregelen oplevert.

Het einddoel van het stappenplan is een horeca die rookvrij wordt in een mate die rechtevenredig is aan de ontwikkeling van het maatschappelijk draagvlak. In het kader hiervan onderzoeken wij tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan om via horecaonderwijs toekomstige werknemers beter in te laten spelen op niet rokende gasten, technische aanpassingen, bouwkundige aanpassingen, onderscheid maken tussen de verschillende sectoren in de horeca etc. Getracht wordt om tot oplossingen te komen de overlast van roken in de horeca zo veel mogelijk beperken, waarbij rekening wordt gehouden met commerciële en technische haalbaarheid en maatschappelijk draagvlak voor roken.

In het kader hiervan benaderen wij relevante organisaties.

Heeft u ideeën of tips?
Vanaf deze plaats wil ik u dan ook vragen om mee te denken in dit proces. Graag zie ik uw ideeën en tips tegemoet. U kunt deze mailen naar Adrie van Bokkem: bkk-a@unie.nl. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Adrie van Bokkem
Bestuurder


* Intropagina Horeca

vrijdag, 24 oktober 2003