Gemeente Woudenberg


Gladheidsbestrijding 2003/2004

Evenals de afgelopen jaren wordt de gladheid op de gemeentelijke wegen in het komende winterseizoen bestreden door Florijn aannemingsbedrijf BV te Woudenberg. Deze aannemer stuurt ook de buitendienst van de gemeente aan.

De gemeente heeft voor dreigende gladheid een zogenaamde primaire route bedacht (zie het kaartje). De wegen in deze route zijn hoofdzakelijk wijkontsluitingswegen. Ze worden om redenen van noodzaak, tijd, financiën en milieu met voorrang preventief met een dun laagje pekel gestrooid. Dit geldt tevens voor alle buitenwegen. Wanneer echter de gladheid aanhoudt of er is sprake van sneeuw en ijzel, dan zal op méér wegen de gladheid worden bestreden. De Stationsweg-Oost, Randweg, Maarsberseweg, Geerensteinselaan, Zeisterweg en Doornseweg zijn provinciale wegen en worden daarom door de provincie behandeld.
Advies: pas uw snelheid aan de weersomstandigheden aan! Dit geldt uiteraard overal maar met name voor de wegen waar niet preventief wordt gestrooid.
Voor dringende vragen over gladheidbestrijding kunt u, met name buiten kantooruren, aannemer Florijn bellen: 033-2861421. Tijdens kantooruren kunt u ook de gemeente benaderen: 033-2869173 of 033-2863577. Footer afbeelding