Rechtbank Leeuwarden



Drie werknemers van de Friesland Bank vechten hun ontslag met succes aan

Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 24-10-2003

De Friesland Bank heeft besloten tot invoering van een zogenaamd Nieuw Bancair Systeem (NBS), om haar verouderde systemen te vervangen. De invoering van het NBS heeft als gevolg dat er bij de werkeenheden Operations en ICT, en ook in de kantorenorganisatie en bij de staf- en ondersteunende diensten, een verlies van arbeidsplaatsen optreedt. De Friesland Bank heeft daarom de kantonrechter verzocht om de arbeidsovereenkomsten van tientallen werknemers te ontbinden. Zes werknemers vechten het voorgenomen ontslag aan.

Bij drie werknemers is de kantonrechter overgegaan tot ontbinding van hun arbeidsovereenkomsten. Daarbij overweegt de rechter in zijn beschikking van 24 oktober 2003 dat de Friesland Bank in redelijkheid tot het oordeel kon komen dat de betrokken werknemers niet geschikt zijn, en ook niet binnen zes maanden geschikt te maken zijn, voor een nieuwe functie in de veranderde organisatie van de Friesland Bank. Zie de uitspraak 'AM2973'

Drie andere werknemers zijn in het gelijk gesteld door de kantonrechter. Hiertoe heeft de rechter overwogen dat de Friesland Bank hun anciënniteit niet op de juiste wijze heeft bepaald. De tegen deze werknemers gerichte ontbindingsverzoeken zijn dan ook afgewezen.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AM3009

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...d=13488&i=32&ti=3