Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1 a Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 2513 AA 's-GRAVENHAGE

Uw brief Ons kenmerk SV/A&L/03/82370

Onderwerp Datum Uitvoering regeling Werkhervatting 24 oktober 2003 Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten

In de brief met de "Hoofdlijnen stelsel van arbeidsongeschiktheidregelingen" die ik op 16 september j.l. aan u deed toekomen, is een beschouwing gewijd aan de uitvoering van de regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. In deze passage wordt onder meer gerefereerd aan de voorkeur voor een private uitvoering van deze regeling, zoals die is neergelegd in het Strategisch Akkoord 2002. In het Strategisch Akkoord zijn ook de randvoorwaarden geformuleerd die op deze voorkeur van toepassing zijn. Tevens wordt beschreven dat "met private verzekeraars en met UWV nog gesprekken gaande zijn over de vervulling van de randvoorwaarden en de analyse van de voor- en nadelen van de alternatieven."

Met het oog op een nauwkeurige beschrijving van deze voor- en nadelen heb ik de heren Mr. A.W. Kist en Prof. Dr. H.A. Keuzenkamp verzocht om deze voor- en nadelen objectief te inventariseren.

Dit verzoek heeft geresulteerd in de rapportage : "overwegingen met betrekking tot de uitvoering van de regeling werkhervatting gedeeltelijke Arbeidsgeschillen" d.d. 23 oktober 2003. Dit rapport zend ik u hierbij ter kennisname.

Het kabinetsstandpunt over dit onderwerp volgt later dit jaar, als ook duidelijk is of een najaarsakkoord tussen sociale partners tot stand komt en in samenhang daarmee de kabinetsplannen met betrekking tot de WAO worden bijgesteld.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,




---

(mr. A.J. de Geus)