Provincie Zuid-Holland

Persbericht

24-10-2003
De heer P. Neeb waarnemend burgemeester gemeente Moordrecht

De Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft de heer P. Neeb(62 jaar, lid van de VVD) bereid gevonden om het waarnemend burgemeesterschap van de gemeente Moordrecht op zich te nemen.
De heer Neeb zal op 27 oktober aanstaande worden benoemd voor onbepaalde tijd.

Vorige week maakte de gemeente bekend dat burgemeester C.M. Van der Bie-van Vliet op dringend medisch advies haar ambt tijdelijk heeft neergelegd. Naar het zich laat aanzien zal haar ziekteverlof langere tijd duren. De commissaris besloot tot de aanstelling van een waarnemer omdat op dit moment een voltallig college in Moordrecht gewenst is.

De heer Neeb, geboren in Indonesië, studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam en vervulde tijdens zijn loopbaan diverse (neven)functies. Zo werkte hij o.a. twaalf jaar voor verschillende bedrijven in Azië en Europa.
De heer Neeb was dertien jaar lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Hij maakte deel uit van de statenfractie van de VVD, waaronder enkele jaren als fractievoorzitter. Tot zijn vervroegde pensionering op 1 januari van dit jaar was hij burgemeester van achtereenvolgens de gemeenten Oudenbosch en Zundert.

Eén van zijn huidige maatschappelijke functies is die van secretaris van de stichting Het Gebaar. Deze stichting is door de Nederlandse regering ingesteld, en is belast met de uitvoering van individuele uitkeringen aan diegenen die geleden hebben onder de Japanse bezetting. Daarnaast verschaft de stichting geld aan collectieve doelen ten behoeve van de Indisch cultuur.

De heer P. (Peter) Neeb is gehuwd en heeft twee kinderen.