Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (24/10)

Tilburg, 24 oktober 2003.

Goirlenaar van telefoon beroofd

TILBURG - Een 20-jarige Goirlenaar is dinsdagavond rond kwart over elf in de Laarstraat van zijn mobiele telefoon beroofd. De beroving werd gepleegd door twee mannen op een bromfiets die de Goirlenaar klemreden en hem de telefoon uit de handen rukten. De waarde van de gestolen GSM is 165 euro. Het slachtoffer deed gisteren aangiftebij de politie.

Agenten maken einde aan agressieve situatie

TILBURG - Met de aanhouding van een 35-jarige Tilburger, die de politie aanhield op grond van artikel 2 van de politiewet (hulpverlening aan hen die deze behoeven) hebben agenten gistermorgen rond kwart voor twaalf een einde gemaakt aan een dreigende situatie die was ontstaan in de Veestraat. De Tilburger was helemaal door het lint gegaan en vormde een bedreiging voor zichzelf en zijn omgeving. Aan het bureau werd de crisisdienst ingeschakeld.

Agenten pakken winkeldieven op

TILBURG - Aan de Oude Dijk hebben agenten gistermiddag rond één uur twee winkeldieven aangehouden. De mannen zijn 13 en 43 jaar oud. Zij worden verdacht van de diefstal van sieraden uit een winkel aan de Nieuwlandstraat. Terwijl één van de dieven het winkelpersoneel aan de praat hield zag de andere kans zijn slag te slaan. Zij hadden een schild met 24 paar oorbellen ter waarde van 359 euro weggenomen. Het signalement dat de agenten van de dieven kregen en een uitgebreid onderzoek in de omgeving, leidden tot de aanhouding van de twee winkeldieven. Na de aanhouding blijkt dat het duo ook nog winkeldiefstal pleegde in een winkel aan de Heuvelstraat. Zij zijn in verzekering gesteld.

Meesterdief?

TILBURG - Een nog onbekende man, die er bijzonder netjes uitzag, is er dinsdagavond in geslaagd om uit een kantoorpand aan de Ringbaan West, tien computers en twee laptops weg te nemen. De man deed bij de portier van het bedrijf voorkomen, alsof hij een afspraak had met een medewerker. Omdat de portier buiten een verdachte situatie in de gaten hield, liet hij de man het kantoorpand binnen. Daar is hij op verschillende verdiepingen nog wel door medewerkers gezien, maar zijn verhaal was kennelijk zo aannemelijk dat niemand hier verder acht op sloeg. Men heeft de man ook niet het pand zien verlaten. Feit blijft wel dat na zijn bezoek er toen pc`s en twee laptops waren verdwenen.

Goirles meisje raakt zwaar gewond bij aanrijding

TILBURG - Een 17-jarige meisje uit Goirle is gistermiddag, even na één uur, ernstig gewond geraakt toen zij op de kruising van de Albionstraat met de Dongenseweg op haar bromfiets geen voorrang kreeg van de bestuurder van een bestelbus. Deze bus werd bestuurd door een 30-jarige Tilburger. Het Goirlese meisje droeg geen helm en is met ernstig letsel overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg.

Politie bekeurt 444 hardrijders

TILBURG - De politie heeft gisteren met de mobiele radarpost een snelheidscontrole gehouden aan de Ringbaan Noord. Er passeerden 1338 weggebruikers de radar en van hen reden er 444 te hard. De hoogst gemeten snelheid was gisteren 105 kilometer per uur, terwijl op deze weg een maximum snelheid van 50 kilometer geldt.

Verkeerscontrole politie levert 31 bekeuringen op

TILBURG - Agenten van het politieteam Noord hebben gistermiddag op de Sweelincklaan een algemene verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 31 weggebruikers een bekeuring terzake verkeersovertredingen. 25 automobilisten omdat ze geen gordel droegen
2 hadden de auto niet APK gekeurd
3 reden zonder rijbewijs

1 kreeg een bon omdat hij niet handsfree zat te bellen.

Een weggebruiker kreeg een bekeuring omdat hij een honkbalknuppel bij zich had.

Huiselijk geweld

TILBURG - Aan de Langenbergseweg hebben agenten gisteravond om kwart voor acht een 52-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van zijn 46-jarige ex-vriendin, die hij in haar woning aan de Ardennenlaan mishandelde. De man werd na verhoor met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

50 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gistermiddag en -avond een bromfietscontrole gehouden aan de Piusstraat en de Heuvel. Aan de Piusstraat controleerden de agenten tussen gistermiddag vier- en zes uur. Gisteravond van halfacht tot kwart over negen controleerden de agenten aan de Heuvel. Er werden bij deze controle drie bromfietsen inbeslag genomen. Twee omdat de bromfiets niet verzekerd was en één omdat het framenummer van de bromfiets niet klopten. In totaal schreef de politie 50 bonnen uit. Dat gebeurde allemaal voor bromfiets gerelateerde overtredingen zoals te hoog vermogen, geen helm dragen, verkeerde kleur plaat op de bromfiets, geen bromfietscertificaat bij zich hebben.

Agenten pakken woninginbreker op

TILBURG - Met behulp van oplettende buurtbewoners hebben agenten gisteravond rond de klok van tien voor twaalf een 31-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak in een woning aan de Burgemeester Damstraat. Daar was de man op het balkon van een woning geklommen en met behulp van een steen probeerde hij een ruit in te gooien. Dit lukte slechts gedeeltelijk omdat het dubbel glas betrof. De inbreker werd vervolgens door een buurtbewoner aangehouden en aan de gealarmeerde politie overgedragen. De Tilburger staat bij de politie bekend als veelpleger.

Inbrekers gaan met auto aan de haal

OISTERWIJK - Vannacht rond halfvier zijn inbrekers aan de Dokter Bolsiuslaan met de zwarte Volvo XC90 met het kenteken 60-LK-ZS aan de haal gegaan. De bewoner, een 41-jarige inwoner van Oisterwijk werd vannacht wakker van een piepend geluid. Dit geluid herkende de man als afkomstig van zijn auto. Hij zag de auto met een nog onbekend aantal inbrekers wegrijden in de richting van de Burgemeester Kanterslaan. De dieven hadden een keukenraam van de woning opengebroken en sleutels, waaronder die van de Volvo, gestolen.

Bron: Carel Bouman