Politie Drenthe

Vrijdagmorgen 24-10-03

Assen 24-10-2003 - persberichten

Alcomobilist
MEPPEL - In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 26-jarige man ut Hollandsche Rading gecontroleerd toen hij over de Burgemeester Knopperslaan reed. Hij had een alcoholpromillage van bijna 2.

Vrachtauto verliest wielen
HOOGHALEN - Donderdagavond verloor een vrachtauto beide rechterachterwielen. De 57-jarige bestuurder uit Beilen reed vanuit de richting Assen over de A28 in de richting van Beilen. Eén wiel werd naar de andere rijbaan gelanceerd, de andere werd nabij de weg aangetroffen. Deze losvliegende wielen veroorzaakten geen schade bij andere weggebruikers.

Verkeerscontrole
Hoogeveen - Donderdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden in Hollandscheveld en Hoogeveen. Elf bestuurders kregen een proces-verbaal omdat met de lasergun een snelheidsovertreding werd vastgesteld. Zeven bromfietsers kregen een proces-verbaal voor diverse overtredingen en maar liefst 36 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij geen autogordel droegen.

Diefstal uit ziekenhuis
ASSEN - Vannacht werd in het WZA ingebroken. Er werden twee computerkasten en vijf TFT-schermen weggenomen. Kort na de inbraak werden twee mannen aangetroffen met een deel van de buit terwijl zij aan de achterzijde van het ziekenhuis naar de Beilerstraat liepen. Bij het zien van de agenten renden zij weg terwijl zij de buit achterlieten. Eén van de mannen, een 18-jarige man uit Woerden, werd aangehouden terwijl hij zich in een sloot (vol water) had verstopt. De andere man is nog niet aangehouden.

Diefstal laptop
EMMEN - Een 20-jarige man uit Emmen deed aangifte van diefstal van zijn laptop. In de winkel aan de Dalipassage had hij deze in een la aan de balie liggen en in een onbewaakt ogenblik werd de laptop weggenomen. De man heeft een schade van 2800 euro.

Flitspaal uitgebrand
BORGER - Vannacht raakte een flitspaal aan de Rolderstraat in brand. De paal werd beschadigd maar de volle omvang van de schade is nog niet bekend.

Eenzijdig ongeval
ASSEN - Donderdagavond reed een 24-jarige man uit Apeldoorn met een bestelbus vanuit de richting Groningen in de richting Assen. Ter hoogte van de afslag Assen Zuid maakte deze bestuurder een abrupte beweging na een inhaalmanoeuvre. Hij raakte daarbij in de slip en kwam in de berm terecht waarna de auto een aantal keren over de kop ging. De bestuurder werd met onbekend letsel naar het Wilhelminaziekenhuis overgebracht.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur. Telefoon 06 53 23 80 59.