Stad Utrecht 10.00 uur

Utrecht 24-10-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Aanrijding lestel
UTRECHT Op de kruising Mr. Tripkade met de Mr. Sickeszlaan vond donderdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een kind gewond raakte.

Een 9-jarige jongen uit Utrecht reed omstreeks 16.05 uur op zijn fiets vanuit de richting van de Kardinaal de Jongweg in de richting van de Mr. Tripkade. Ter hoogte van de inrit van de Parallelweg zag de jongen een 52-jarige automobilist over het hoofd waardoor tijdens het oversteken een aanrijding ontstond. De jongen raakte gewond aan zijn been en rug en werd door zijn ouders voor onderzoek naar het diaconessenziekenhuis gebracht.

Rijden onder invloed zonder licht
UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 oktober een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een politieman die op weg was naar huis zag omstreeks 00.30 uur een voertuig met gedoofde lichten over de St. Laurensdreef rijden. De politieman vond het rijgedrag van de bestuurder vreemd en waarschuwde de meldkamer.

De bestuurder reed vervolgens via de Nevadadreef weer de St. Laurensdreef op en sloeg rechtsaf de Arizonadreef in. Uiteindelijk had de bestuurder zijn voertuig op een parkeerplaats tussen de Ontariodreef en de Oregondreef stilgezet. De 19-jarige bestuurder uit Utrecht werd gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de Utrechter 515 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT - Bij een winkel aan de Adriaen van Ostadselaan heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 15.05 uur zag personeel van de winkel een vrouw goederen meenemen zonder dat deze eerst werden afgerekend. De 19-jarige vrouw uit Sneek werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau bekende zij de diefstal gepleegd te hebben. Tevens werd duidelijk dat zij eerder in de week al was aangehouden in Woerden voor het plegen van winkeldiefstal.