Binnensticht, 10.15 uur

Utrecht 24-10-2003 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verkeerscontroles
DRIEBERGEN-RIJSENBURG/BUNNIK Bij verschillende verkeerscontroles donderdagavond zijn bestuurders bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring(2), het niet dragen van de gordel(10), niet voeren van de juiste verlichting(2) en het overschrijden van de maximumsnelheid(11).

Vijf bestuurders onder invloed
DRIEBERGEN-RIJSENBURG/BUNNIK Bij alcoholcontroles donderdagavond en nacht werd van 290 bestuurders op straat een blaastest afgenomen.

Hiervan moesten er zes naar aanleiding van de uitkomsten van de blaastesten mee naar het bureau voor het afleggen van de ademanalyse. Hierna werd uiteindelijk tegen vijf bestuurders proces-verbaal opgemaakt omdat de uitslag hoger was dan de toegestane 220 ug/l. De uitslagen varieerden tussen de 300 en 560 ug/l.

Verkeerscontroles
ZEIST Bij diverse controles op donderdag op de Laan van Vollenhove, de Voorheuvel en Prof.Lorentzlaan zijn onder meer zes bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren in een blauwe zone zonder parkeerschijf. De winkeliers stelden dit initiatief zeer op prijs.

Op de plaats waar de markt werd gehouden werden zes fietsers bekeurd en de standhouders konden deze actie ook waarderen. Op de Slotlaan werden drie fietsers bekeurd voor het rijden door rood licht.