Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht 24-10-2003 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Gewapende overval
SOESTERBERG Op donderdag omstreeks 14.30 uur vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Buys Ballotlaan.

Op genoemd tijdstip kwam een man de winkel binnen en deed, onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, een greep in de kassa. De man verliet daarop de winkel waarop het personeel alarm sloeg. Twee passanten trachtten nog de overvaller te stoppen, maar hij wist zijn achtervolgers op de Plesmanstraat af te schudden.

Het signalement van de overvaller: een man tussen de 20 en 30 jaar, ongeveer 1.75 m., normaal postuur, getinte huidskleur, donker tot zwart haar, krullend tot in de nek. Hij droeg een donkere, mogelijk zwarte muts, een fel gekleurde sjaal.

De politie heeft inmiddels al wel enkele getuigen gesproken, maar vermoed, gezien het tijdstip, dat er mogelijk nog meer getuigen zijn. Zij worden vriendelijk gevraagd contact op te nemen met de politie in Baarn, telefoon 0900 8844.

Onjuist aanbieden afval
SOEST Donderdag tussen 07.00 en 15.00 uur heeft de politie in samenwerking met personeel van de reinigingsdienst een controle uitgevoerd op het juist aanbieden van huishoudelijk afval.

Diverse volle huisvuilzakken werden naast de cocons aangetroffen, terwijl deze nog niet vol bleken te zijn. Na het doorspitten van het afval konden vier verantwoordelijke personen worden getraceerd die door de politie bezocht zullen gaan worden.

Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt
BAARN Een 25-jarige automobilist uit Amsterdam is afgelopen nacht omstreeks 00.20 uur op de Drakenburgerweg betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Politiemensen zagen de man met defecte verlichting rijden waarop hij werd gecontroleerd waarbij werd geconstateerd dat de man alcohol had gedronken. De blaastest op straat was dermate dat de man mee moest naar het bureau. Na de ademanalyse bleek dat de man 675 ug/l alcohol in zijn lichaam had, reden om zijn rijbewijs in te vorderen.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.