Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht 24-10-2003 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Verkeerscontroles
LEUSDEN Op donderdag tussen 07.30 en 16.30 uur zijn op diverse straten verkeerscontroles gehouden.

Zo werd er bekeurd voor het niet dragen van de gordel(7x), het fietsen in winkelgebied(4x), het rijden in verboden richting op een rotonde(7x), het parkeren langs een doorgetrokken gele streep(3x), het niet handsfree bellen(1x).

Winkeldief aangehouden
AMERSFOORT Een 49-jarige man verblijvend in Amsterdam is donderdagmiddag betrapt op winkeldiefstal door het winkelpersoneel.

De man had diverse etenswaren uit een supermarkt aan de Arnhemseweg gestolen. De man bleek ook onder invloed van alcohol te zijn. Na afhandeling van de zaak betreffende de winkeldiefstal, werd de man overgedragen aan de Vreemdelingendienst omdat hij mogelijk niet over een geldige verblijfstitel zou beschikken.

Winkeldief aangehouden
AMERSFOORT Een 19-jarige inwoner van Amersfoort is donderdagmiddag betrapt op winkeldiefstal. De man had diverse kledingstukken uit een winkel aan het Sint Jorisplein gestolen.

Hierop werden toezichthouders ingeseind die de man bij het verlaten van de winkel konden aanhouden. Aan de man werd na het onderzoek een transactie aangeboden van 190 euro. Ook werd hem de toegang van de winkel voor een jaar ontzegd.

Aangehouden voor illegaal slachten
AMERSFOORT Twee 43-jarige mannen uit Utrecht zijn donderdagmiddag aangehouden op het illegaal slachten van een schaap.

Surveillerende politiemensen betrapten de mannen op een terrein aan de Oude Lageweg. Het schaap en de slachtmessen werden inbeslaggenomen. De Algemene Inspectiedienst verricht nader onderzoek waarbij ook de 30-jarige eigenaar van het schaap gehoord zal worden.